Najveći grad Istarske županije poznat je po mnogočemu. Bogate je povijesti i kulture, zanimljive arhitekture, odlične zabave i dom je raznim festivalima. Jedan je od istarskih centara proizvodnje vina, maslinova ulja, brodogradnje i turizma. Ulicama se osjeća mladenački i poduzetni duh, ali i klasična „morska“ opuštenost. Turistima ljeti nudi velik izbor smještaja, događanja i sadržaja, bogatu enogastronomsku ponudu te je odličan izbor za aktivan odmor na Jadranskom moru. Kilometri se uz more jednostavno brže dostižu, posebno u Puli.

Trčanje
Želite li na svom odmoru ostati aktivni i marljivo odrađivati svoje trkačke treninge, u Puli će vam uz obalu to biti mačji kašalj. Odlična opcija za inspiraciju jest šetnica Lungomare, na kojoj ćete od Valkana do kraja pješačke staze kod adrenalinskog parka imati prilike uživati u pogledu na more, šumu valova, hladovini i izlasku ili zalasku sunca. Naravno, to su doba dana kada vam preporučujemo ljetno trčanje zbog visokih temperatura. U šumi u blizini Gortanove uvale nalazi se trim-staza na kojoj možete sportske aktivnosti obavljati u hladovini visokih borova.

Hiking
Pula i njezina susjedna područja odlična su mjesta za dobar hiking. Većina njih vodit će vas malo uz more, malo po šumama, kraj maslinika te po kamenju i tako vam omogućiti da istarski krajolik doživite u potpunosti. Najpoželjnije i najzanimljivije staze za rekreativce kriju se na Kamenjaku, gdje osim prekrasnih prizora možete svjedočiti i carstvu od 500 i više vrsta različitog bilja. Svoju savršenu stazu potražite na stranici Istra trails.

Brdski biciklizam
Gdje voziti brdski bicikl ako ne u Istri? Zasigurno najpoznatija hrvatska županija po količini uređenih biciklističkih staza i predjela za brdski biciklizam ponosi se tim opisom, a Pula može biti dobro polazište s obzirom na to da na nekoliko mjesta u gradu možete unajmiti bicikl. Stazu pronađite ovdje, ali pripazite dobro na ocjenu težine da biste što bolje odabrali primjerenu. Lagana, srednja ili teška? Što se bicikla tiče, mi smo ih iznajmili ovdje.

Sportovi s loptom
Zaželite li se sportova s loptom, Pula nudi pregršt rješenja. Npr. teniske terene možete pronaći na Lungomare, tj. riječ je o Teniskim terenima Valkane, smještenima tik prije ulaza u šumicu s trim-stazama o kojima smo pričali. Teniske terene možete pronaći još na Verudeli, ali i na Štinjanskoj cesti, gdje su smješteni Teniski tereni Smrikve. Osim teniskih, možete pronaći i terene za odbojku, košarku, mali nogomet i veći nogomet. Tih terena ima više, pa pogledajte popis s adresama ovdje.

Hiking Hiking (Foto: Getty Images)

Adrenalinski park

Malo drugačija vrsta rekreacije popraćene adrenalinom koje ćemo svrstati u ovu kategoriju nalazi se na kraju šetnice Lungomare i relativno je kratkog vijeka. Riječ je o novom adrenalinskom parku u Puli, gdje možete saznati na koje ste izazove spremni i pritom se dobro zabaviti. Zipline dužine 80 metara i tri mala ziplinea zasigurno će vas razbuditi za ostatak staze. Ostatak ponude pogledajte na njihovoj internetskoj stranici.

> 3 istarske biciklističke staze na kojima nećete moći držati oči na cesti

U Puli zaista imate što raditi koliko god ostajali. Zanimljiv, dinamičan, raznolik i lijep grad dobar je izbor za svaku vrstu odmora, a za aktivni ima zaista mnogo razloga. More i aktivnosti u i na njemu nismo ni spomenuli jer ih podrazumijevamo, a valja navesti da su trenutno u izgradnji i gradski bazeni. I da, želite li nakon treninga poraditi na svojoj figuri, potražite neku od „teretana“ na otvorenom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju