Sandra Babac, organizatorica i idejni tvorac branda Šinjorina Smokva i samog Festivala, ponosna je što je pokrenula priču o gotovo zaboravljenom voću, koje je na ovim prostorima prisutno od davnina, a uvijek tako gurano u stranu. No, kvalitetom proizvoda i širinom ideja vezanih uz ovo plemenito stablo, danas imamo 12-dnevnu manifestaciju na koju pristižu ljudi sa svih strana svijeta. Ne propustite centralnu manifestaciju u petak 12. rujna u Restoranu Pet bunara, i obavezno kušajte nešto od smokava!
"Ovim festivalom radim na imageu smokve i brandiranju Šinjorine smokve (našeg pekmeza) i brandiranju Zadra kroz smokvu... Upravo smo u pregovorima da zadar uđe u mrežu mediteranskih gradova koje povezuje smokva na kulturološkoj razini (jedan grad je s Malte, drugi iz Grčke, treći francuske i četvrti iz Italije), a uskoro će se dogoditi i potpisivanje dokumenata koji će Zadar svrstati uz bok tih gradova. Imali smo izložbu fotografija na festivalu smokava, kao i modnu reviju, na kojoj srednjoškolke nose modele s motivima smokve!" rekla nam je Sandra Babac, pa se vidimo sutra u 11!
PROGRAM 7. FESTIVALA SMOKAVA – ZADAR 2014.
12.09.
GASTRO SMOKVA
11 – 13 h Restoran Pet bunara
šef kuhinje Mario Arbanas i gostujući kuhari
13.09.
DANI OTVORENIH VRATA, Poličnik
10 – 12 h posjet smokviku OPG-a Josipa i Ivanke Grgurica
16.09.
GKZD – MULTIMEDIJSKA DVORANA
16 h DJEČJA RADIONICA
voditeljice: učiteljica o.š. Šime Budinića Jadranka Čikić i Sandra Babac
18 h STRUČNO PREDAVANJE
Miro Barbarić, Agromediteranski zavod Mostar; Gordana Dragun, Savjetodavna služba Zadar; Petar Pedisić, HGK Zadar
Organizator: OPG DAMJANIĆ-BABAC