Šinjorina smokva je eko pekmez od svježih smokava, prvi proizvod koji je Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Damjanić-Babac počelo proizvoditi. Promocija je polako prerasla u Festival koji slavi smokvu općenito, a ima za cilj potaknuti svijest o vrijednosti ove "kraljice voća" te zainteresirati ugostitelje da ju uvrste u svoje gastro ponude.

Festival čini nekoliko važnih elemenata pa je tu "Gastro smokva", program u sklopu kojeg se odvija degustacija raznih jela pripremljenih od suhih i svježih smokava te brojnih prerađevina od smokve u restoranu "Pet bunara".

Iznimno važan dio Festivala je i "Sajam smokava" na kojem brojni proizvođači smokava po promotivnim cijenama prodaju svoje proizvode.

Za sve one koje zanima poljoprivredni aspekt uzgoja i zaštite smokve organizira se stručno predavanje dok je Dan otvorenih vrata prilika da se obiđe neko od imanja koje se bavi smokvarstvom. Najmlađima je namijenjena Dječja radionica kroz koju mogu puno naučiti o ovom zdravom voću, prenosi Agroklub.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju