Šinjorina smokva je eko pekmez od svježih smokava, prvi proizvod koji je Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Damjanić-Babac počelo proizvoditi. Promocija je polako prerasla u Festival koji slavi smokvu općenito, a ima za cilj potaknuti svijest o vrijednosti ove "kraljice voća" te zainteresirati ugostitelje da ju uvrste u svoje gastro ponude.

Festival čini nekoliko važnih elemenata pa je tu "Gastro smokva", program u sklopu kojeg se odvija degustacija raznih jela pripremljenih od suhih i svježih smokava te brojnih prerađevina od smokve u restoranu "Pet bunara".

Iznimno važan dio Festivala je i "Sajam smokava" na kojem brojni proizvođači smokava po promotivnim cijenama prodaju svoje proizvode.

Za sve one koje zanima poljoprivredni aspekt uzgoja i zaštite smokve organizira se stručno predavanje dok je Dan otvorenih vrata prilika da se obiđe neko od imanja koje se bavi smokvarstvom. Najmlađima je namijenjena Dječja radionica kroz koju mogu puno naučiti o ovom zdravom voću, prenosi Agroklub.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Kroketi od tikvica ilustracija Iz pećnice Kroketi od tikvica i sira: Recept za savršeni ljetni prilog uz pečeno meso