Priča o vinariji Feravino u Feričancima počinje još davne 1804. godine kada je izgrađen još i danas živući podrum i kada je započela vinogradarska proizvodnja u ovom kraju. Vinarija osobitu ljubav, strast i znanje ulaže u vrhunska crna vina, a posebna se pažnja posvećuje Frankovki, sorti grožđa koja je na pitomim obroncima Krndije pronašla svoj dom.
Među većim proizvođačima i trgovcima kvalitetnim i vrhunskim vinima, Feravino je prisutno sa svojim vinima na mnogim tržištima Europe i svijeta: sudjeluju na svim bitnim svjetskim vinskim sajmovima, festivalima, događanjima, a kvalitetu njihovih vina dodatno potvrđuju brojne osvojene nagrade i priznanja. Oko 20% proizvodnje, vinarija izvozi, a u planu je povećanje izvoza i do 40%. Putem mnogih distributera, vina iz Feravina dostupna su nekolicini zemalja Europske Unije, a dio izvoza ide u SAD i Mexico koji su prepoznali vrhunsku kvalitetu ovih vina. Podatak da Feravino izvozi svoja crna vina u francuski Bordeaux, najpoznatiji svjetski vinski kraj, samo dodatno potvrđuje vrhunsku kvalitetu ovog hrvatskog proizvoda.

PR PR

Podravska banka partner je tvrtke Osilovac d.o.o. u čijem se vlasništvu nalazi vinarija Feravino. Podravska banka je financirala nabavu vrijedne opreme za primarnu preradu, novu liniju za punjenje i spremnike za skladištenje vina, ukupne vrijednosti od nekoliko milijuna eura. Investicija je u skladu sa Nacionalnim programom pomoći sektoru vina (tzv „Vinska omotnica“), a rezultirala je podizanjem kvalitete vina što se odrazilo na povećanje prosječne prodajne cijene vina, promjenu asortimana („bijeg“ iz vina niže cjenovne kategorije) te produljenje životnog vijeka proizvoda.

Ivan Maričić, direktor:
„Kada za partnera imate pouzdanu banku, koja vas prati u vašim investicijama i koja se u svakom trenutku ponaša kao partner, onda ste sigurni da vas na vašem poslovnom putu čekaju samo lijepe stvari. Jako smo ponosni na naša vina i njihov plasman na svjetskom tržištu, a dio zasluga zasigurno pripada Podravskoj banci“.
 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju