Vašim klincima jesen je najčešće asocijacija na početak školske godine i monotonu rutinu koju ona donosi. Kako bi ih oraspoložili i kvalitetno proveli zajedničko vrijeme, predlažemo da ih odvedete u austrijski zabavni park Familiypark i stvorite prekrasne uspomene. Bijeg iz svakodnevice blagotvorno će djelovati i na vas!


Kako doći do parka?


Ovaj park veličine skoro dvadeset nogometnih igrališta (145 tisuća metara kvadratnih) smješten je na Nežiderskom jezeru u Austriji tik pokraj Mađarske granice, na putu prema Beču. Do njega je najlakše doći automobilom, a vožnja iz Zagreba traje malo više od 3 sata.


Magično kraljevstvo


Pri ulasku u park dolazite u magično kraljevstvo, a odmah ćete primijetiti žonglera koji se vozi po špagi na monociklu - iznad vaših glava. Isprobajte i fotografirajte se na bajkovitom vrtuljku na kojem se nalaze različite životinje poput jelena, pijetla i konja. Ako želite panoramski pogled na park, upotrijebiti svu svoju snagu i podignite se na vrh kule visoke 11 metara. Iskusite adrenalinske vožnje vlakićima različitih oblika poput orla, zmaja ili kornjače primjerenima za različite uzraste.

Familypark Austrija - 8 Familypark Austrija - 8 (Foto: Familypark)


Otok uzbudljivih avantura


Šetajući se stazama ukrašenima čempresima i maslinama ulazite u tematski svijet otoka avantura. Djeca će uživati slušajući bend tri medvjedića pirata koja pjevaju o svojim avanturama s mora i gledajući zmaja Dragomira koji spava u svojoj špilji. Nikako ne prepustite vožnju u vlakiću Götterblitz koji juri do 60 kilometara na sat i pruža nevjerojatan pogled na park. Isprobajte jedinstveni leteći stroj Leonarda Da Vincija i doživite individualno iskustvo letenja.


Životinjska farma


Zavirite u ruralno okruženje i pokažite djeci domaće magarce i racka ovce koje imaju neobične rogove. Manje životnije poput kokoši, pilića i zečeva možete i nahraniti. Također, postoje i dvije lažne krave u prirodnoj veličini na kojima se možete natjecati u mužnji. Na farmi se još nalaze razni vlakići u obliku žaba, pijetlova i svinji, a možete se okušati u pucanju i osvojiti šašave nagrade, vožnji u bačvama i popeti se na vidikovac.


Samo za hrabre


Za one neustrašive, najveća atrakcija ovog dijela parka je kuća duhova s obraslim grobljem. U parku se nalaze likovi iz najpoznatijih bajki Braće Grimm. Fotografirajte se sa Crvenkapicom, Snjeguljicom i sedam patuljaka, Trnoružicom, Zlatokosom ili Mačkom u čizmama. Vičite iz petnih žila u fontanu jeka i potražite mjesto za piknik.

Familypark Austrija - 3 Familypark Austrija - 3 (Foto: Familypark)


Pauza za ručak


U parku možete jesti u četiri tematska restorana: Bauernschenke u kojem možete jesti tradicionalno pripremljenu hranu kao što su kremaste germknedle i šnicle, Filippo's SB restaurant koji nudi dječje menije i veliki izbor deserata, restoran Römer nudi tradicionalnu ponudu, ali i mediteransku kuhinju te veliki izbor kave, a Trattoria Medici je savršen izbor za ljubitelje talijanske hrane.


Korisne informacije


Cijene ulaznica možete provjeriti na njihovoj službenoj web stranici, a ulaz za djecu mlađu od tri godine je besplatan. Tijekom listopada park je otvoren od 9 do 17 sati, uz napomenu da 15. i 16. listopada park ne radi.


Iskoristite nadolazeći produženi vikend i s vašim mališanima otkrijte zašto ovaj park privlači pola milijuna posjetitelja godišnje!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju