Nakon što su ih zadnjih godina turisti izbjegavali zbog prilično napete političke situacije i pada sigurnosti, zemlja faraona, zemlja resorta i zemlja na dva kontinenta ponovno se vraćaju na turističke mape i gosti se polako ali sigurno vraćaju u njih.

U najvećem su porastu rezervacije za obiteljski odmor, a poznata turistička agencija Thomas Cook u javnost je izašla s podatkom kako je prodaja aranžmana za Tursku skočila za nevjerojatnih 84 posto!



Povoljno avio karte i jeftini hotelski smještaj zaslužni su za povratak Turske, koja ove godine očekuje 38 milijuna stranih turista, a sljedeće godine spremaju se za rekordan broj posjeta.

Slična stvar je i s Egiptom, zemljom koja ima bogato kulturno nasljeđe. U prvom tromjesečju ove godine zemlju je posjetilo 30 posto više gostiju nego u istom razdoblju lani. Dobro stoje i Tunižani, koji bilježe rast od 23 posto.



Kako u Tunisu znaju s turistima, govori i iskustvo novinarke Lonely Planeta, Lauren Keith: „Provela sam dva tjedna putujući Tunisom i doživjela jako mnogo ljubaznosti od strane lokalaca. Vlasnici dućana i hotela nisu me puštali da odem dok s njima ne popijem čaj i ne čujem priče o novim projektima koji se spremaju diljem zemlje“.

U svakom slučaju, povratak sigurnosti i turizma odlična je vijest za ova područja, a s obzirom na još uvijek jako povoljne cijene, možda je upravo sad pravo doba za posjet njima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju