Dr. Oetker poziva prave sladokusce da s cijelom Hrvatskom podijele tradicionalne recepte za kolače, torte i slastice koji su obilježili njihovo djetinjstvo i koje godinama pripremaju tijekom božićnih blagdana!

U svakoj hrvatskoj regiji njeguju se jedinstveni običaji, a posebno u blagdansko vrijeme kada se pripremaju tradicionalni kolači i torte. Naslijeđe i recepti s ponosom se čuvaju i prenose iz generacije u generaciju te su neizostavni dio blagdanskog stola. Gastronomska baština Hrvatske prepoznatljiva je po specifičnim slatkim delicijama te je iz tog razloga po prvi puta u Hrvatskoj osmišljen nagradni koncept natječaja „Recepti iz mog zavičaja“ koji njeguje kulturne raznolikosti i ljubav prema zavičaju kroz natjecanje regija za najbolji recept.

Ova jedinstvena prilika otkrit će slatke tajne zavičaja i zaboravljene obiteljske recepte koji će već ovog Božića biti velika inspiracija svim ljubiteljima kolača i obogatiti blagdanski stol s novim, do sada neisprobanim receptima hrvatskih krajeva.

Potraga za najboljim receptom počinje s prvim danom mjeseca prosinca putem online prijave recepata i slika nakon koje slijedi nacionalno glasovanje gdje će svi imati priliku podržati svoju regiju.

Odluku o najboljem tradicionalnom receptu zajednički će donijeti glasovi i profesionalni chef Branko Ognjenović. Pobjednik osvaja vikend putovanje za dvoje u Barcelonu s 3.000 kuna na potrošačkoj kartici, a finaliste očekuju bogate utješne nagrade.

Recepti iz mog zavičaja puno je više od klasičnog nagradnog natječaja – to je dijeljenje slatkih iskustava, buđenje osjećaja nostalgije, kao i poziv na oživljavanje tradicije i pečenje kolača prema receptima naših baka.

Neka slatke igre regija započnu!

Prvi krug nagradnog natječaja i prijave recepata traju od 1. prosinca 2017. do 25. prosinca 2017. Glasovanje za prijavljene recepte traje od 26. prosinca 2017. do 7. siječnja 2018. Pobjednik će biti objavljen 12.1.2018.

Link na nagradni natječaj: http://www.mojrecept.hr/
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju