Ovu jedinstvenu priredbu organizira Udruga vinara i vinogradara Erdut - Podunavlje, uz potporu Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, LAG-a Vuka-Dunav, Općine i Turističke zajednice Erdut te Osječko-baranjske županije. Manifestacija će se odvijati na tri lokacije - Aljmaša, Erduta i Dalja ili u “bermudskom trokutu hedonizma i užitaka”, kako ga naziva Domagoj Klasiček iz vinarije Iuris.

Mnogi ne znaju da je Erdutsko vinogorje CNN svrstao ove godine među 20 najljepših mjesta Hrvatske. Zahvaljujući vinariji Brzica, u Erdutu će biti održane dvije predstave kazališne skupine Glumci u Zagvozdu - predstava Istina i Dimnjačar. Bit će održan koncert DJ-a iz Erduta, Osijeka i Zagreba. Čitav program bit će upotpunjen ponudom vina erdutskih vinara, a subota je rezervirana za obilazak njihovih podruma i degustacije vina po promotivnoj cijeni od - 20 kuna.

Zamišljeno je da se ovom manifestacijom povežu vino i biciklizam jer sve veći broj biciklista uživa u vožnji erdutskim krajem, te u subotu, 6. rujna kreće i jedinstvena bicilistička vožnja kroz najveći vinograd u Hrvatskoj u komadu od čak 500 hektara, javlja Glas Slavonije.

Program manifestacije

ČETVRTAK, 4. RUJNA

Društveni dom u Erdutu - 19.30, kazališna predstava Istina (Glumci u Zagvozdu)

PETAK, 5. RUJNA

Aljmaš središte - Wine & Bike tour Erdut DJ session, od 18 do 23 sata, uz vina vinarija Iuris, Antunović, Siber, Brzica, Erdutski vinogradi, Janečić i Jakovac.

Društveni dom Erdut - 19.30, kazališna predstava Dimnjačar

SUBOTA, 6. RUJNA

Dan otvorenih vrata vinarija Iuris, Antunović, Siber, Brzica, Erdutski vinogradi, Janečić i Jakovac, od 10 do 18 sati.

Erdut 10 sati - ulaz u Erdutske vinograde - dvorac Adamović-Csek - organizirana vožnja biciklima uz razgledavanje najvećeg jedinstvenog vinograda u Hrvatskoj, uz pogled na Dunav.


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju