Mogu li se spojiti gastronomija i ekologija? Mogu – a to će biti dokazano upravo gurmanskom večerom na čijem su jelovniku samo invazivne vrste koje postoje u Hrvatskoj.

Ove se godine Gala večera s invazivnim vrstama događa u poznatom Bistrou „Karlo“, u Gundulićevoj 16. Za pripremu jelovnika zadužen je poznati hrvatski kuhari i sommelier Karlo Gjurasek, a vrijeme radnje je petak, 27. lipnja od 19 sati. Večera ima tri slijeda, a u cijeni od 120 kuna uključeno je predjelo (pate od gusje jetre, kolačić od amaranta, bagremov med), glavno jelo (rižoto od šafrana i lišća krasolike s pancetom, filet jadranske pastrve te salata od zlatice i lisičarki te sotirane čičoke).

Gala večera završava s cappuccinom od amorfinog meda i cheescakeom s indijskim jagodama, a skoro smo zaboravili na kruh, koji je opet nevjerojatan - od amaranta i crnog brašna. U cijenu večere uključeno je i vino (0,1 l Krešić Silvanac zeleni te 0,1 l St. Hills Dancing Pig plavac mali).

Mjesta za ovaj jedinstveni gastronomski doživljaj ograničena su, pa ih treba što prije rezervirati na mail perforacije@gmail.com.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju