Ljubitelji adrenalinskih sportova na repertoar su dobili još jednu atrakciju. Istina, ova je u Australiji, ali oni koji su probali, kažu da se isplati. Zamislite se na zip lineu. Ili na vlaku smrti. Ili oboje odjednom. Odjednom? Da. 

Na nekih sat vremena vožnje od Sydneya, u TreeTops Adventure Parku ovaj hibrid adrenalinskih vožnji oduševljava posjetitelje koji traže nova uzbuđenja u životu. TreeTop Crazy Rider najduži je i najbrži zip line/vlak smrti na svijetu. A s njime ćete doslovno letjeti kroz drveće, zbog čega u parku preporučuju i nanošenje repelenta protiv kukaca prije vožnje.

Crazy Rider je izgrađen u više varijanti i na više lokacija, namjenjen osobama svih dobi i sposobnosti, a koristi svoj vlastiti patent EcoZip.

Xpress je smješten u zapadnom dijelu Sydneya. Dug je pola kilometra i ima dva okreta od 360 stupnjeva, nagli pad i mnogo zavoja. Vožnja traje minutu.

Pioneer je smješten na središnjoj obali Sydneya i dug je 330 metara. Ima trunku manje akcije od prehodnog, a vožnja traje oko minutu i pol.

Xtreme, kako mu i samo ime kaže, žešći je od oba prethodnika. Također smješten na centralnoj obali, zip line i vlak smrti dug čitav kilometar, s četiri okreta od 360 stupnjeva, jedan od 540 i dva pada s još puno, puno akcije. Vožnja traje 5 minuta pa je za one jačeg želuca.

Combo na centralnoj obali kombinira Pioneer i Xtreme vožnje, odnosno obuhvaća bukiranje jedne Pioneer i jedne Xtreme vožnje. Za sve vožnje sudionici moraju imati od 40 do 120 kilograma, osim Xpressa gdje je mogu i oni od 25 kg.

Potrebna znanja i vještine, ističu u TreeTop Adventuresu, nisu potrebne, samo smisao za avanturu, udobna odjeća i zatvorene cipele te kosa svezana u rep.
 

Cijene se kreću od 200 kuna za odrasle i od 150 kuna za one mlađe od 17 godina. TreeTops Adventure Park radi u gotovo svim vremenskim uvjetima, osim po jakom nevremenu, no preporučuju rezervaciju termina prije dolaska.

Može li bolje? Kućica u Gorskom kotaru idealna za odmor u planinama Challet Calla - 12 Challet Calla - 11 Challet Calla - 9 +8 Challet Calla - 8

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju