Kad je svojedobno u beogradskoj pekarnici Kod Mare osvanuo burek s Eurokremom i plazmom, na društvenim je mrežama nastala bura komentara: „Zna se što je burek. Kad bi u list kupusa zavili Eurokrem i plazmu, bi li to bila sarma?!“ pita Slobodan. Marko predlaže burek s napolitankama, a neki hvale one s bananama i eurokremom, višnjama, jabukama ili grahom. 

 

A post shared by opagladansam (@opagladansam) on

Najviše bijesnih komentara odnosi se na to da je burek samo s mesom, a sve su ostalo pite, uz pokoju pokudu poput: „Svetogrđe!“, „Nečuveno“ i „Grozno“. No burek s eurokremom naišao je na svoje obožavatelje, koji su većinom mladi.

Burek s eurokremom jede se i u Kragujevcu i Novom Sadu, a u Nišu je recept s bananama bio pravi hit. Prodaje se u pekarnicama, baš kao i burek-sarma, koji osim mesa sadrži i kiseli kupus, u Zaplanjskoj ulici na Voždovcu, gdje se osim klasičnim nadjevima puni i heljdom.

 

A post shared by Srecan Burek Zna Sve (@srecan_burek) on

 Jedna od neobičnijih kombinacija svakako je i ona s devinim mesom. Urbani bistro 21 gram najavio je na svojem Instagramu specijalitet koji spaja arapsku i balkansku kuhinju. 

 

A post shared by 21grams (@21grams.dubai) on

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju