Sastojci za sladoled od breskve:
200 grama grčkog jogurta (od 2 posto masnoće)
110 grama whey proteinskog praha s okusom vanilije
2 čajne žličice šećera
2 svježe breskve bez koštice

Priprema:

1. Breskve očistite, operite i u blenderu pretvorite u pire. Dodajte šećer, proteinski prah i jogurt pa kratko izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

2. Prebacite smjesu u plastičnu posudu, pa stavite u zamrzivač na oko 40 minuta. Promiješajte sadržaj vilicom kako se ista ne bi pretvorila u led, pa ponovo vratite u ledenicu. Ponavljajte postupak dok ne dobijete kremasti sladoled.

3. Dobivenu količinu podijelite na tri jednaka dijela. Svaka porcija sadrži oko 200 kalorija, te ima 25 grama proteina, 15 posto ugljikohidrata i 5 grama masnoća.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju