Špageti s pestom od kelja i orašastih plodova te poprženim komadićima špeka idealna su hrana kada nemate vremena za kuhanje, ili vam se ne da pripremati komplicirana jela. Uz dobru organizaciju vremena i posla ovo jelo možete pripremiti za 15-ak minuta.

Sastojci:
1 manja glavica kelja
150 g oraha ili pistacije
1 limun
50 g naribanog parmezana
100 g špeka
2-3 češnja češnjaka
sol i papar po želji
400 g špageta

Priprema:

1. Skuhajte špagete prema uputama na pakiranju.

2. Za to vrijeme popržite špek u tavi dok se ne otopi višak masnoće.

3. U isto vrijeme u blenderu pripremite pesto od kelja, orašastih plodova, svježe iscijeđenog limunova soka, nasjeckanog češnjaka, naribanog parmezana, soli i papra.

Probajte umak i prilagodite okus svojim željama. Po potrebi dodajte još soli, papara, sira ili nekog drugog sastojka.

4. Pomiješajte sve sastojke kada se tjestenina skuha. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju