„Ovaj tjedan je isporučeno prvo naše pivo dužeg roka trajanja pod nazivom Bošnjak svijetlo pivo. Zbog velikog interesa za našim pivom odlučili smo se za vanjsku uslugu proizvodnje," rekao je za portal Pivnica.net vlasnik pivovare - Mario Bošnjak. „Time smo dobili na trajnosti, kao i na dovoljnim količinama za veće tržište. Za sad se naše Bošnjak svijetlo pivo može popiti u Beertiji u Zagrebu i Rijeci. Uskoro krećemo s distribucijom u Zagrebu, i Novoj Gradiški."


U ponudi i dalje ostaje nefiltrirano i nepasterizirano domaće svijetlo pivo pod nazivom Bošnjak Original, te nefiltrirano i nepasterizirano domaće tamno pivo pod nazivom Bošnjak tamno pivo. Te dvije vrste piva pune se u nepovratnu ambalažu, a u obitelji Bošnjak razrađuju projekt dostave svog piva u Zagreb jednom tjedno. Za sva tri piva dizajnirane su nove etikete sa zajedničkim logotipom, no, to nisu sve novosti iz pivovare Bošnjak.


„Ove godine smo proširili kapacitete u ležnom podrumu, a u završnoj fazi nam je i novi kotao od 350 litara, tako da će nam dnevni kapacitet varenja zajedno sa starim kotlom sada biti 700 litara. Novi kotao će biti pokretan, te će se moći zajedno sa svom opremom za kuhanje piva prevesti na mjesto prezentacije kuhanja domaćeg piva. Promociju kuhanja piva na otvorenom planiramo za Dane polja pivarskog ječma 2015. na proljeće u Novoj Gradiški. Ako se ovakva prezentacija pokaže zanimljiva pivoljupcima, moći ćemo je organizirati bilo gdje u lijepoj našoj," zaključuje Mario.


Sretnici koji su bili u kušaonici u Sičicama i pili ova vrhunska piva direktno iz tanka, biti će iznenađeni. Nauštrb bistrini i dugotrajnosti, pala je žrtva svježine i aromatičnosti, no i dalje je riječ o pivu koje bez problema puca na vrh kategorije hrvatskih lagera. Obratite pažnju na toliko rijedak aftertaste kod regularnih svijetlih piva, i još ćete dugo uživati u plodovima Bošnjaka. U svakom slučaju - znamo da ćete probati barem jedno! Pivili!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju