No i to se polako počelo mijenjati pa mnogi mladenci polako preuzimaju običaj pod svoje i nakon vjenčanja odlaze na zajedničko putovanje. Kao što smo spomenuli, s mogućnosti jedno, a želje drugo, rijetko tko si može priuštiti putovanje u daleke, egzotične destinacije. No unatoč tome, uvijek možemo maštati pa smo se potrudili i pronašli mjesto koje je idealno za medeni mjesec.

U samom srcu Tihog oceana smjestio se usamljeni koraljni arhipelag koji je površinom veći od Europe. Ovaj raj na zemlji ima najljepše pješčane plaže s najljepšim bijelim pijeskom i najtirkiznijom bojom mora na svijetu. Među tom scenografijom se nalazi jedno od najekskluzivnijih i najboljih odmorišta, Bora Bora.

Bora Bora je pravi melem za oči i sva osjetila. Skrivene uvale, predivne plaže i sanjivi otoci potpuno su drugačiji svijet od onoga koji mi poznajemo. Otok Bora Bora vulkanskog je podrijetla te se danas u njegovom središtu nalaze ostaci tog nekada masivnog vulkana. Prvi su ovaj otok nastanili Polinežani u 4. stoljeću, a nakon otkrića 1777. godine, James Cook organizira prva putovanja Europljana u ovaj dio svijeta.

Danas na otoku živi oko 4 tisuće stanovnika i cijeli otok pretvoren je u turističko odredište koje najviše posjećuju američki, japanski i njemački turisti. Otok je prepun hotela od kojih je teško izdvojiti najbolji i najljepši, no jedan se posebno ističe.

Intercontinental Bora Bora Resort smješten je na predivnoj pješčanoj plaži s pogledom na planinu Otemanu. Resort se sastoji od 80 luksuznih vila na moru, dva restorana, a čak ima i kapelicu za vjenčanja koja se nalazi na moru sa staklenim podom. Nedavno je resort osvojio nagradu za ekološku osviještenost jer je ovdje sve podređeno očuvanju okoliša. Tako ovaj resort prvi u svijetu koristi u potpunosti ekološki sustav za hlađenje prostorija. Naime, sve vile se rashlađuju preko centralnog sustava hlađenja hladnom vodom koja se crpi duboko iz oceana te se time štedi 90 % električne energije koja bi se inače trošila na rashlađivanje.

Osim izležavanja u super luksuznim vilama, izbor aktivnosti je stvarno velik i raznolik. Naša preporuka je da angažirate jednu od turističkih agencija na otoku i uzmete paket koji uključuje safari terenskim vozilom jer ćete tako otkriti i istražiti divlju unutrašnjost otoka, svete hramove, ali i tragove američke nazočnosti iz razdoblja II. Svjetskog rata. U paket je uključeno i degustiranje tropskog voća na jednoj od tradicionalnih otočnih plantaža gdje će vam vlasnici drage volje podijeliti svoje znanje o flori i fauni otoka, lokalnim običajima ali i povijesti otoka.

Osim safari ture agencije nude i posjete farmama bisera gdje vas upoznaju s tajnom polinezijskih crnih bisera, ali i pokazuju umijeće oblikovanja nakita od ovih najdragocjenijih plodova mora.
Trčanje, biciklizam ili vožnja skuterom samo su neke od aktivnosti na ovom otoku. A ako ste željni avanture i adrenalina svakako skoknite do lagune gdje će vam vodič „pozvati“ morske pse te ćete se moći licem u lice susresti s najkrvoločnijim morskim stanovnicima, a ujedno ćete moći uživati u šarenilu raznobojnih koralja i šarenih tropskih ribica.

Ako vam ovo sve nije pomoglo dočarati ljepotu otoka i zašto je po našem izboru najbolja destinacija za medeni mjesec, onda vam možda pomogne činjenica da su, popularna „Prijateljica“ Jennifer Aniston i njen odabranik Justin Theroux izabrali baš ovaj otok kako bi na njemu u miru uživali nakon svog vjenčanja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju