Qantas
je zrakoplovna kompanija koja u svojoj ponudi ima neke od najduljih letova na svijetu. To ne čudi kad je poznato da ima sjedište u Australiji i da mora prevaliti veliku udaljenost kako bi njihov avion sletio na europski ili američki kontinent.

Iz sjedišta kompanije najavili su da će od ožujka 2018. početi letjeti iz Pertha do Londona bez stajanja, što je let koji će trajati 17 sati i 20 minuta. Ne samo da će to biti najduži let ove kompanije, već i prvi redovni let bez stajanja između Europe i Australije.

Qantas će letjeti na ovoj relaciji sa svojim prvim Boeingom 787-9 Dreamlinerom, koji će u tvrtku stići krajem ove godine, a koji je već dobio ime Great Southern Land. Udobna unutrašnjost Boeinga 787-9 Dreamlinera Udobna unutrašnjost Boeinga 787-9 Dreamlinera (Foto: AFP)

Do kraja sljedeće godine australska zrakoplovna kompanija trebala bi dobiti još sedam takvih modela koje možete pogledati u našoj fotogaleriji, a s vremenom ovi bi širokotrupni avioni trebali u potpunosti zamijeniti flotu starijih Boeingovih modela 747-400.

Iako je Qantasov let iznimno dug, nije i najduži let na svijetu. Ovu titulu trenutno nosi Qatar Aiways koji Boeingom 777-200 polijeće iz Aucklanda na Novom Zelandu, a slijeće u Dohi, što je ruta za koju mu je potrebno 18 sati i 10 minuta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju