Ovog vikenda sve je spremno za najveći međimurski festival piva, Beerfest Sjever u Čakovcu. Festival koji je već davno prestao biti samo 'pivski' počinje već od popodnevnih sati u petak 7. listopada i trajat će sve do kasnih noćnih u subotu 8. listopada. Dva puna dana će tako Čakovec biti hrvatska pivska metropola.

U petak program počinje s prezentacijom dviju pivovara u atriju Starog Grada u Čakovcu, u restoranu Shamper. Tako će se široj javnosti po prvi puta predstaviti međimurska pivovara Lepi Dečki Brewery sa svoja prva dva piva, a nešto kasnije i zagrebački The Garden Brewery poznatog Nicka Colgana.

U restoranu Shamper u atriju Starog Grada pivovara međimurski Lepi Dečki predstavit će svoje planove i svoja prva dva piva, premium svijetlo lager pivo pod imenom 'Međimursko', ali i novost, Pale Ale 'Kaj-El'. Zašto je baš ovo pivo poznato kao 'Superman' među pivama, saznajte prvi u petak 7. listopada.

Vlasnika Garden brenda Nicka Colgana ne treba predstavljati ljubiteljima piva i glazbenih festivala. Producent i nekadašnji član megapopularnog benda UB40 po prvi puta dolazi u Čakovec, a sve u pratnji svog glavnog kuhara, novozelanđanina, Nicka Scholesa. U petak nakon prezentacije putujemo u Stari Hrast na After Craft Beer Party!

Kako je Nick Colgan poznat po vrhunskoj glazbi koju stvara, uz pivo koje mu je najnoviji proizvod, moguće je da ćemo i čuti njegove note za DJ-pultom. Za ostatak glazbene večeri u petak tu je DJ Poncije - Filip Horvat koji će vas zabavljati do kasnih jutarnjih sati.

Pivska Subota u Gradu

U subotu krećemo već od ranih prijepodnevnih sati. Udruga sjevernohrvatskih homebrewera imat će prikaz kuhanja pive. Kako pripremiti sve, što ide u pivu, kako se kuha i na što posebno treba pripaziti, sve to možete saznati od najboljih kućnih pivara.

Uz sve to, domaći pivari prikazati će vam i ponudit na degustaciju i njihova vrhunska domaća piva. Uz majstore 'kućne pivare' dolazi nam i Marko Ožegović administrator stranice 'RateBeer' i po mnogima najbolji i najobuhvatniji kušać piva u Hrvatskoj, ali i regiji. Saznajte sve o pivu, stilovima, pivarima, hmelju i sladovima, ali i proizvodnji ovog božanstvenog napitka od našeg najvećeg poznavatelja piva.

Nakon dnevnog programa u atriju Starog Grada i Shamperu s početkom večeri (od 18:00 sati) selimo se u Stari Hrast gdje smo spremni za degustaciju brojih proizvoda naših najboljih pivovara. Po prvi puta će se međimurskoj publici predstaviti tako The Garden Brewery, Crafter’s, Olde Town, a tu su i naši stari znalci i partneri sa novim pivama i stilovima: Križevačka pivovara, Pivovara Daruvar, Varionica, Pulfer, Kahli Beer i naravno Lepi Dečki Brewery. Uz sve to, u Craft Beer Pub-u Stari Hrast u ponudi je i još 45 stilova craft piva u bocama i limenkama, stoga vrhunskog piva neće biti na odmet!

Za glazbenu kulisu u subotu zadužen je domaći dečko Filip Babić, koji u zadnje vrijeme svira pod pseudonimom 'Sladoled'. Nježni funk, disco i rock zvuci rasplesat će vam noge, razvezat jezike i pomoći da uživate u nježnim pivskim zagrljajima do duboko u noć.

No, da sve ne ostane na pivu, odličnoj klopi i vrhunskoj glazbu pobrinula se ekipa iz Gentleman.hr, popularni međimurski bradonje i Brico! Svi gentleman, gospoda i bradonje tako će u Starom Hrastu u petak i subotu moći srediti svoju bradu, brčine, zaliske i saznati zašto je ova vještina postala prava umjenost. U Starom Hrastu tako će niknuti pravi 'pop-up' Barbershop gdje se i svi bradonje mogu prijaviti, fotkati i ući u kandidaturu za najbradonju' Hrvatske! Prvi žilet sjeverne Hrvatske, brico Stanko, biti će na usluzi svim muškarcima i onima koji se tako osjećaju, a koji će uz odlično pivo, BBQ i burgere htjeti izgledati kao gospoda.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju