Ljubitelji piva, pogotovo onog domaćeg, mogu rezervirati subotu, 16. rujna, za izlet u sat vremena od Zagreba udaljeni Sisak gdje će moći kušati fina piva najboljih zanatskih pivovara u Hrvatskoj.



Treći sisački Festival piva, u organizaciji gradske Turističke zajednice, održava se u centru grada s početkom u 17 sati, na Korzu. Osim što ćete ih moći piti na licu mjesta, pivari će svoje pive prodavati flaširane, a s njima ćete moći i popričati o procesu proizvodnje.

Sudjeluju Zmajska pivovara, Nova Runda, ABA 5th element, Medvedgrad, Pivionica, Olde Town, Mihovil, Pulfer, Bad Brewery, Križevačko, Slawoner i Crafters.

Iako pivari svake godine ponesu sve veće količine hmeljnog napitka, nekima ponestane i prije kraja. Iako to govori u prilog njihovoj kvaliteti i cijenjenosti među publikom, koja na Festival pristiže iz svih krajeva Lijepe Naše, nadamo se da se to neće dogoditi i ove godine.

Protekle dvije godine, u jutarnjim satima Gradski muzej Sisak u sklopu Festivala organizirao je i rutu starim pivovarama grada Siska. Ovdje, naime, tradicija pivarstva postoji već 162 godine. Stara pivovara, na Obali Ruđera Boškovića, danas je stambeno-poslovni objekt, a nakon obilaska Stare išlo se i do Nove pivovare, u podrumima ispod Klizališta Zibel. 

Ovom rutom prezentirana je tradicija proizvodnje piva u Sisku, koja je počela 1855. kada je utemeljena prva pivovara. Te je godine u grad došao Čeh Novak i pokrenuo proizvodnju. Sisačka pivovara mijenjala je vlasnike tijekom godina, a bila je i u vlasništvu obitelji Alexander, koja je bila i vlasnik Zagrebačke pivovare.

U 21 sat održava se koncert (Ne)normalni Balašević tribute banda.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju