Ono čega se mnogi putnici pribojavaju, kako će im nešto u zadnji čas iskrsnuti i neće moći na planirani let – moglo bi uskoro postati stvar prošlosti bar za putnike kompanije Air France.

Naime, iz francuske kompanije planiraju lansiranje nove platforme, koja će omogućiti putnicima da prodaju kartu kupljenu na svoje ime nekoj drugoj osobi. Iako još nije službeno ugledala svjetlo dana, platforma FlexFly ubrzo će biti od velike pomoći putnicima. Platforma će omogućiti nuđenje već kupljene karte online, a ukoliko se netko odluči na njenu kupovinu, prodavač će dobiti polovicu novaca nazad. Također, bitno je napomenuti da karta mora biti kupljena direktno od Air Francea, te posrednici ne dolaze u obzir.

Avion Avion (Foto: Getty Images)

S obzirom da situacija za prodavatelje ipak nije idealna i dobivaju 50% nazad, ostalih 50% dijele Air France i Flex Fly, nakon čega će kartu moći ponuditi po povoljnijoj cijeni. To je s druge strane dobra vijest za putnike koji se spremaju negdje u zadnji čas, jer će, kako stvari stoje, u zadnji čas moći nabaviti kartu u pola cijene.

Trenutačna je situacija takva, da ukoliko odustanete od leta, gubite sav novac koji ste potrošili na kartu, tako da je ova ideja korak naprijed, iako već postoje aviokompanije čije se karte mogu preprodati.

U svakom slučaju, vjerujemo kako će ovo postati praksa i kod drugih prijevoznika, te ćete jednog dana, i nakon odustajanja od leta, moći vratiti bar dio novaca koje ste dali za kartu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju