U srcu Zagreba, u jednoj la petite parisienne uličici, razgovarali smo s ljudima koji su već posjetili Francusku. Svima je zajedničko jedno – žele se ponovno vratiti. Iako imaju isti zaključak o najtraženijoj destinaciji, tamo su otišli zbog potpuno različitih razloga.

 

Znate li kako je to moguće? Jer je Francuska zemlja "koja nudi za svakoga ponešto", priča nam Nikolina Frklić, rukovoditeljica marketinga i korporativnih komunikacija Atlasa, koji stoji iza "Mjeseca Francuske".

Francuska je zemlja u kojoj je moguće doživjeti gotovo sve. Disneyland je mjesto na kojem klinci ostvaruju svoje snove, a odrasli uživaju u vrhunskoj zabavi. Osim Pariza, koji se najčešće nalazi na prvom mjestu prema željama putnika, vrijedi vidjeti Azurnu obalu, Bordeaux, Burgundiju prepunu povijesnih zgrada i dvoraca, Provansu i njezin jedinstven program s malim selima i živopisnim kulisama suncokreta i lavande.

Bordeaux Bordeaux (Foto: Getty)

Moguće je tamo iskusiti i zimski godišnji odmor s daškom glamura, o čemu svjedoči Tomislav Bartolić, iskusni trener skijanja, koji je nekoliko puta boravio na najpoznatijim francuskim skijalištima (Val d'Isere, Megève, Val Thorans ili Méribel). Skijanje u Francuskoj ponuda je koju Hrvati sve više traže, a razloga je mnogo: od izravnog charter leta iz Zagreba, mogućnosti smještaja na stazi, skijanja na najvećem skijaškom terenu na svijetu, izbor među 26 tisuća skijaških staza i ono najvažnije - 600 kilometara staza na kojima ne morate s nogu skidati skije.

Val d\'Isere Val d\'Isere (Foto: Getty)

Svoju priču o Francuskoj s redakcijom Punkufera podijelile su i poznate hrvatske influencerice Ella Dvornik i Matea Frajsberger, a što ih je povezalo s ovom svestranom zemljom, saznajte u videu.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju