Događanje će okupiti 12 kuhara iz jednako toliko zemalja Mediterana te 12 talijanskih kuhara, i to u svrhu očuvanja i promocije mediteranske gastronomske tradicije i namirnica. Kongres je projekt tvrtke By Tourist, izdavača časopisa 30Nodi i Gusto Mediterraneo, specijaliziranih za pomorski turizam i gastronomiju.

Barbieri će pripremiti Maneštru od leće s hobotnicom, gusjom jetrom, crnim tartufom i mesom svinje u tri izvedbe (Istarski pršut, Slavonski kulen i krvavice). U jednom će jelu tako obuhvatiti autohtone namirnice nekoliko hrvatskih regija, promovirajući na taj način njihovo značenje u očuvanju lokalnih tradicija i običaja.


Ovim jelom on će predstaviti i filozofiju koju zastupa u Bevandi, vlastitu interpretaciju klasičnih jela temeljenih na svježim namirnicama kontinenta i mora. Barbierijev nastup na Kongresu podržava Turistička zajednica grada Opatije. Kongres će se inače održati na brodu Tirrenia usidrenom u napuljskoj luci. Sretno Andreju, ne sumnjamo da će dostojno braniti naše boje.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju