Događanje će okupiti 12 kuhara iz jednako toliko zemalja Mediterana te 12 talijanskih kuhara, i to u svrhu očuvanja i promocije mediteranske gastronomske tradicije i namirnica. Kongres je projekt tvrtke By Tourist, izdavača časopisa 30Nodi i Gusto Mediterraneo, specijaliziranih za pomorski turizam i gastronomiju.

U trendu Faširanci od mljevenog mesa i tikvica Puni okusa Faširanci od mljevenog mesa i tikvica: Toliko su sočni da ćete ih htjeti jesti cijelo ljeto Hrvatska ima divno more Teške su riječi pale Razlozi zbog kojih se turisti ne vraćaju kod nas na more: "Hrvati su postali jako neljubazni u zadnjih 10 godina" Plaža Čavića Luka Crni biser Divlja i predivna: Skrivena plaža na Korčuli koja će vas očarati svim nijansama plave

Barbieri će pripremiti Maneštru od leće s hobotnicom, gusjom jetrom, crnim tartufom i mesom svinje u tri izvedbe (Istarski pršut, Slavonski kulen i krvavice). U jednom će jelu tako obuhvatiti autohtone namirnice nekoliko hrvatskih regija, promovirajući na taj način njihovo značenje u očuvanju lokalnih tradicija i običaja.


Ovim jelom on će predstaviti i filozofiju koju zastupa u Bevandi, vlastitu interpretaciju klasičnih jela temeljenih na svježim namirnicama kontinenta i mora. Barbierijev nastup na Kongresu podržava Turistička zajednica grada Opatije. Kongres će se inače održati na brodu Tirrenia usidrenom u napuljskoj luci. Sretno Andreju, ne sumnjamo da će dostojno braniti naše boje.