Zagreb će od 12. do 14. travnja postati prvi grad u Hrvatskoj, u kojem će se održati Wine & Walk festival pod zemljom i to u tunelu izgrađenom tijekom drugog svjetskog rata prije 79 godina. Radi se o tunelu Grič, dugom 350 metara i otvorenom za javnost 2016. godine, a u kojem se održavaju povremene manifestacije poput Polarnog sna za vrijeme Adventa.

Ipak ovakve gastro-enološke manifestacije, s degustacijama više od 200 vina i delicija najboljih hrvatskih proizvođača, još u njemu nije bilo. Premijerni Zagreb Underground posvećen je hrvatskim vinskim regijama te će tunel Grič tako biti i uređen vizualno i svjetlosno, a kroz njega će se posjetitelji kretati isključivo jednosmjerno od Mesničke prema Radićevoj ulici.

Svoj dolazak potvrdili su izvrsni hrvatski vinari, koji su već popunili gotovo sve predviđene štandove, a na središnjem trgu tunela Grič dobru zabavu i sljubljivanje izvrsnih hrvatskih vina s glazbom sedamdesetih jamči Disco Magic Band, koji će podzemlje Zagreba pretvoriti u legendarni Studio 54 i ispuniti hitovima koje potpisuje Abba, Boney M, Kool and the Gang, Chic, Donna Summer i mnogih drugih.

Svi koji kupe ulaznicu sudjeluju i u nagradnoj igri u kojoj je glavna nagrada sedam dana ljetovanja za dvije osobe u Labranda Senses Resortu na Hvaru. Dio prihoda od ulaznica izdvojit će se i u humanitarne svrhe, a mogu se nabaviti ovdje. 

Bit će tu i drugih popratnih događanja, poput primjerice izložbe vinarstva budućnosti na način kako je vidi umjetna inteligencija, a u cijenu ulaznice, osim degustacija vina i delicija uključena je i originalna Zagreb Underground vinska čaša.

Kako bi se smanjile gužve, gosti će u tunel moći ući u vrijeme koje je naznačeno na karti. Razlike u terminima u 15 i 20 sati nema, ali su cijene u večernjim satima nešto veće jer je termin popularniji. 

Vidimo se u zagrebačkom podzemlju. Živjeli! 

Najposjećenije mjesto na svijetu: Šoping-centar kroz koji je prošlo 105 milijuna ljudi Dubai Mall - 1 Dubai Mall - 3 Dubai Mall - 4 +0 Dubai Mall - 2

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju