• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Aktualno #Najave

Za tjedan dana počinje Weekend Food Festival: Mjesto susreta vrhunskih chefova, gastronomskih stručnjaka i strastvenih gurmana.

Četvrto izdanje Weekend Food Festivala donosi do sada najbogatiji i najraznolikiji program – panele koji otvaraju važne razgovore, zvučna imena iz svijeta hrane, pića i ugostiteljstva, interaktivne masterclassove i ekskluzivne sadržaje za profesionalce.
Punkufer avatar placeholder
PR 4.04.2025 08:12 komentari
viber Created with Sketch.
Weekend Food Festival - 19
Weekend Food Festival - 19 (Foto:PR)

Galerija Weekend Food Festival - 21 14 Weekend Food Festival - 19 14 Weekend Food Festival - 18 14 Weekend Food Festival - 17 14

U trendu Kviz općeg znanja - 13 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za prave istraživače i neumorne čitače Focaccia s ružmarinom i češnjakom Savršenstvo bez mane Nije brzo, ni jednostavno, ali… Recept za talijansku pogaču koja je toliko fina da se jede bez ikakvih dodataka Piletina i krumpir u vrhnju Kremasto Piletina i krumpir u vrhnju: Recept koji sasvim običnom jelu daje novu dimenziju

Za samo tjedan dana, od 11. do 13. travnja, Rovinj će se pretvoriti u mjesto gdje se susreću vrhunska gastronomija, znanje i ideje koje oblikuju budućnost industrije. Četvrto izdanje Weekend Food Festivala donosi do sada najbogatiji i najraznolikiji program – panele koji otvaraju važne razgovore, zvučna imena iz svijeta hrane, pića i ugostiteljstva, interaktivne masterclassove i ekskluzivne sadržaje za profesionalce. U Rovinj stižu i velika imena poput legendarnog Marca Pierrea Whitea, Jp McMahona, osnivača kultnog Food on the Edge festivala, te Matta Orlanda, jednog od najradikalnijih i najutjecajnijih chefova kada je riječ o održivosti te brojni chefovi, vizionari, vinski stručnjaci i lideri industrije.

Ove godine Weekend Food Festival po prvi put uvodi ekskluzivni program Professional masterclasses: BARS & COCKTAILS, namijenjen profesionalcima – voditeljima restorana, barmenima i svima koji žele učiti izravno od najboljih u industriji. Professional masterclassovi održavaju se u restoranu Primi Terreni unutar Grand Park Hotela Rovinj, u malim grupama s najviše deset sudionika.
Program predvode vodeća imena europske barske scene. Karlo Ferenčak, renomirani hrvatski barmen, u masterclassu The Art of Carbonation in Cocktails otkriva znanstvenu i kreativnu stranu karbonizacije, nudeći sudionicima priliku da sami isprobaju tehniku koja redefinira teksturu i aromu koktela. Mirco Giumelli iz hotela Grace St. Moritz u radionici Crafting a Luxury Guest Experience kombinira teoriju i praksu kako bi pokazao kako vrhunski sastojci i personalizirani pristup kreiraju nezaboravno gostujuće iskustvo. Luca Cinalli, jedan od najutjecajnijih barmena u Europi, u masterclassu Contemporary Bartending donosi održive tehnike, inovacije i filozofiju odgovorne nabave, nudeći uvid u budućnost barske industrije. Ulaznice za masterclassove mogu se kupiti putem službene stranice festivala, a broj mjesta je strogo ograničen.

Weekend Food Festival - 13 Weekend Food Festival - 13 (Foto: PR)

U službenom dijelu programa očekuju se gostovanja istaknutih imena koja oblikuju industriju. Među njima je i Ivan Artuković, glavni direktor Francka, koji s Tomom Ricovom u formatu Coffee talk: Specialty since 1892 otvara temu kave kao jednog od najvažnijih rituala, ali i ozbiljnog poslovnog segmenta unutar HoReCa industrije. Razgovarat će se o povijesti brenda koji oblikuje kulturu ispijanja kave već više od stoljeća, ali i o budućnosti specialty scene u regiji.

Posebno se ističe i gostovanje Cristine Nonino, izvršne direktorice i master destilaterke renomirane talijanske destilerije Nonino Distillatori. U razgovoru From artisanal family distillery to best grappa in the world, podijelit će kako je obiteljsku priču pretočila u premium svjetski brend, zadržavajući dosljednost, lokalni identitet i kvalitetu bez kompromisa.

Iz susjedstva nam stiže priča o regiji čiji se gastronomski potencijal tek počinje otkrivati. U Vojvođanskim gastro pričama, Branislav Mamić, glavni tajnik Privredne komore Vojvodine, i Dejan Čavić, direktor ScoMediaSco-a i urednik gastro portala Kuhinjica, govorit će o potencijalu vojvođanske kuhinje da postane zasebna gastro destinacija – daleko od beogradskih trendova.

U panelu Chefovi vs. klikovi – tko oblikuje gastro scenu?, gastro novinar Domagoj Jakopović Ribafish, Mile Butorac, food bloger i content creator, Klara Petrović, influencerica i suosnivačica KUĆĆE i Ana Antunović, autorica jednog od najpraćenijih domaćih food profila na društvenim mrežama Kuhana i pečena, raspravljaju o stvaranju javne percepcije hrane i restorana u eri društvenih mreža.

Za sve posjetitelje s festivalskom ulaznicom, u prostoru stare Tvornice duhana održavat će se niz masterclassova i showcookinga. Uz mnoge istaknute stručnjake industrije na Weekend Food Festival dolazi Marko Markota, ugostitelj, uvoznik i proizvođač jakih alkoholnih pića, koji će voditi vodi masterclassove Spirits of Agave i Hospitality Collective, dok Slaven Macura iz Badela i Igor Županić iz Trigonum & Orbisa u Maraschino Legacy govore o zadarskom klasiku koji je oblikovao povijest koktela.

Na showcookingu se kuha i uči uživo. Gaia Zec iz Ponte Portona u suradnji s Kanditom vodi dessert kutak, Dejan Čavić predstavlja okuse Vojvodine, a Vehid Šaldić i Duje Prlj iz Metroa otvaraju praktične teme kroz program Kako voDISH svoj restoran? Ivan Temšić, vrhunski chef i pobjednik MasterChefa, donosi modernu verziju istarske klasike kroz Fuži 2.0, dok Branko Takač i Ivan Bobinac iz Podravke pripremaju Okuse Mediterana. Ledo lunch zone s Andrijom Majicom donosi ležerniji moment festivala – jednostavna jela s ozbiljnim twistom.

Subota na Weekend Food Festivalu donosi i premijeru festivala vina – Istra Natural. Boutique festival posvećen prirodnim i narančastim vinima okupit će vinare iz Istre, Hrvatske i Slovenije. Posjetitelji će moći kušati vina proizvedena tehnikom produljenog kontakta s kožicom grožđa, a svoja vina, između ostalih, predstavit će Ipša, Trapan, Bolfan, Lunika, Veralda, Pasji rep, Dobravac, Posestvo Bric, Gambaletto/Činić te Roxanich, Gordia i Guerila.

U otvorenom dijelu stare Tvornice duhana, smjestio se RANGITE! – Istrian Food Market, zona gdje Istra govori svojim najautentičnijim jezikom – okusima. Bez ulaznice, bez formalnosti, posjetitelji će moći kušati vina, sireve, ulja, pršute, tartufe, likere i domaću tjesteninu, te razgovarati s proizvođačima koji ih s ponosom stvaraju. Ovaj dio festivala, osmišljen uz podršku Maistre, nosi ono najbolje od Istre – neposrednost, iskrenost i čistu kvalitetu.

I dok festival traje, cijeli Rovinj pulsira u istom ritmu. Restorani Grongo e Alice, Sapori di Spirito Santo, Santa Roma, Marina i Rio pripremaju posebne jelovnike za sve posjetitelje Weekend Food Festivala. Svaki u svom tonu – sezonski, lokalno, s autentičnom pričom koja se ne ponavlja.

Weekend Food Festival i ove godine je mjesto gdje se o hrani uči, promišlja i oblikuje njezina budućnost. Više informacija o ovogodišnjem Weekend Food Festivalu potražite na službenoj stranici festivala te na društvenim mrežama, Instagramu, TikToku i Facebooku. Vidimo se u Rovinju!

Weekend Food Festival - 7 Weekend Food Festival - 7 (Foto: PR)

„Istarski smrdljivi krumpir“: Nekad hrana za svinje, a danas delicija koju želi cijeli svijet Prodan tartufi - 15 Prodan tartufi - 9 Prodan tartufi - 7 +10 Prodan tartufi - 4

  • #Najave
  • #festivali
  • #Weekend Food Festival
  • #2025
  • #rovinj
  • #gastro
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Krava sa zebrastim uzorkom i teflon za gubitak kilograma: Proglašeni dobitnici neozbiljnog "Nobela"
Ig Nobel 2025.
Krava sa zebrastim uzorkom i teflon za gubitak kilograma: Proglašeni dobitnici neozbiljnog "Nobela"
Vozila izgledaju novo, ali ih nitko ne želi: Groblje električnih automobila o kojem se priča
Nestvarni prizor
Vozila izgledaju novo, ali ih nitko ne želi: Groblje električnih automobila o kojem se priča
Gdje voziti, jesti i uživati: Otkrivamo kako provesti savršen vikend na dva kotača u Brodsko–posavskoj županiji
Pokrovitelj Brodsko-posavska županija
Gdje voziti, jesti i uživati: Otkrivamo kako provesti savršen vikend na dva kotača u Brodsko–posavskoj županiji
Azijski okusi u Zagrebu: moderni i „stari“ okusi
Fini okusi Istoka
Gdje pojesti dobru azijsku hranu u Zagrebu? Mjesta koja će oduševiti i najzahtjevnije gurmane
Kistom protiv zločina nad prirodom: Pogledajte neobično remek-djelo koje potpisuje Zoran Homen
Očistimo Hrvatsku
Kistom protiv zločina nad prirodom: Pogledajte neobično remek-djelo koje potpisuje Zoran Homen
Spartan World Championship - svjetski spektakl utrka s preprekama vraća se na Hvar
Velika reklama za Hrvatsku
Spartan World Championship : Svjetski spektakl utrka s preprekama vraća se na Hvar
Kviz općeg znanja: Za prave istraživače i neumorne čitače
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za prave istraživače i neumorne čitače
Focaccia od kiselog tijesta recept
Savršenstvo bez mane
Nije brzo, ni jednostavno, ali… Recept za talijansku pogaču koja je toliko fina da se jede bez ikakvih dodataka
Veliki dan: Otvorenje novog planinarskog skloništa Skorpovac na srednjem Velebitu
Nakon požara
Veliki dan: Pogledajte kako izgleda novo planinarsko sklonište Skorpovac na Velebitu
Ruina s pogledom: Može li devastirana vojna baza dobiti novi život?
Panos na Velebitu
Ruina s pogledom: Može li devastirana vojna baza dobiti novi život?
Piletina i krumpir u vrhnju: Recept koji sasvim običnom jelu daje novu dimenziju
Kremasto
Piletina i krumpir u vrhnju: Recept koji sasvim običnom jelu daje novu dimenziju
Brzo gotova i puna okusa: 7 neodoljivih jela za ovaj tjedan
Tjedni jelovnik
Brzo gotova i puna okusa: 7 neodoljivih jela za ovaj tjedan

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Nova blamaža Vučića: Banuo u dvoranu, nije imao mjesto pa razbio stolicu
"Ovo nije smiješno"
Nova blamaža Vučića: Banuo u dvoranu, nije imao mjesto, pa razbio stolicu
Visoki kazneni sud smanjio kaznu Filipu Zavadlavu
EVO KOLIKO IZNOSI
Filipu Zavadlavu Visoki kazneni sud smanjio kaznu!
Užas kod Senja: Automobil sletio u more, poginule četiri osobe
NESREĆA na Jadranskoj magistrali
Stravična nesreća: U Zagrebu rentali auto, kod Senja sletjeli u more, poginule dvije žene i dva muškarca
show
Franka Batelić podijelila je fotografiju kćerkice Grete
njezina ljubimica
Koliko je narasla! Franka Batelić objavila preslatku fotku kćerkice: ''Visoka moja cura''
Gillian Anderson zasjala na premijeri filma
za nju je vrijeme stalo
Sjećate se agentice Scully? Danas izgleda moćnije nego ikad!
Romina Knežić čestitala 25. rođendan Novoj TV
neviđeni glamur
Poput holivudske dive! Romina Knežić u ovom izdanju dostojna je svjetskih crvenih tepiha
zdravlje
Lijek koji milijuni već uzimaju štiti od dugog COVID-a?
Iznenađujući rezultati nove studije
Lijek koji milijuni već uzimaju štiti od dugog COVID-a?
Izazov koji ćete voljeti: Kako dva tjedna mogu promijeniti vašu probavu?
Pokrovitelj Donat
Izazov koji ćete voljeti: Kako dva tjedna mogu promijeniti vašu probavu?
Kada piti magnezij – ujutro ili navečer? Evo odgovora
Piše nutricionistica
Kada piti magnezij – ujutro ili navečer? Evo odgovora
zabava
Iz zidova im dopirala buka, imali su što vidjeti kad su profesionalci otvorili zid
Nepozvani gosti
Iz zidova im dopirala buka, imali su što vidjeti kad su profesionalci otvorili zid
"Tipična braća": Mačke postale hit, jednim potezom nasmijale milijune
LOL
"Tipična braća": Mačke postale hit, jednim potezom nasmijale milijune
Pogledajte što radi ovaj dostavljač na semaforu! Ovo je nevjerojatno
Bolje ne!
Pogledajte što radi ovaj dostavljač na semaforu! Ovo je nevjerojatno
tech
Neobičan ulov: Filipinski ribari "upecali" kineskog uljeza
Nije prvi ni zadnji put
Neobičan ulov: Filipinski ribari "upecali" kineskog uljeza
Policajac u šoku nakon što je zavirio u vozilo: Zaustavio je automobil zbog prekršaja, a nije mogao naplatiti kaznu
Sve objavili na Facebooku
Policajac u šoku nakon što je zavirio u vozilo: Zaustavio je automobil zbog prekršaja, a nije mogao naplatiti kaznu
Kinezi otkrili kako su napravili svog konkurenta Tesli: Bila su im dovoljna tek tri automobila
CEO sve objasnio
Kinezi otkrili kako su napravili svog konkurenta Tesli: Bila su im dovoljna tek tri automobila
sport
Franko Kovačević postao najbolji strijelac svijeta! Zabio dva Grcima i srušio Harry Kanea!
kapa do poda!
Hrvat postao najbolji strijelac svijeta! Zabio tri Grcima i srušio Harryja Kanea!
VIDEO Sramota što je Arnautović napravio Prpiću, ali bivši hajdukovac nije ostao dužan
kaos na kraju
VIDEO Sramota što je Arnautović napravio Prpiću, ali bivši hajdukovac nije ostao dužan
ČEŠKA - HRVATSKA Evo kad je prijenos ključne utakmice i što nam treba za SP 2026.
VATRENI U PRIJENOSU
ČEŠKA - HRVATSKA Evo kad je prijenos ključne utakmice i što nam treba za SP 2026.
tv
MasterChef: Bojana iskreno poručila: "Mislim da je za njegovo zdravlje bolje da ode kući!"
OTKRIJTE VIŠE!
Bojana iskreno poručila: "Mislim da je za njegovo zdravlje bolje da ode kući!" O kome se radi?
U dobru i zlu: Nije joj jasno kako je brzo zaboravio na sve
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Nije joj jasno kako je brzo zaboravio na sve
Kumovi: Ovo je divlji zapad, a on je šerif!
KUMOVI
Kumovi: Ovo je divlji zapad, a on je šerif!
putovanja
Kviz općeg znanja: Za prave istraživače i neumorne čitače
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za prave istraživače i neumorne čitače
Focaccia od kiselog tijesta recept
Savršenstvo bez mane
Nije brzo, ni jednostavno, ali… Recept za talijansku pogaču koja je toliko fina da se jede bez ikakvih dodataka
Što vidjeti u gradu Laško u Sloveniji?
Prekrasna priroda
Gradić poznat po pivu u srcu Slovenije sjajna je ideja za izlet ili vikend-odmor
novac
Zaključili prodaju dionica od 6,6 milijardi dolara i postali najvrjednija privatna kompanija na svijetu
Prestigli SpaceX
Zaključili prodaju dionica od 6,6 milijardi dolara i postali najvrjednija privatna kompanija na svijetu
Sve što dotakne pretvara u zlato: Bivši engleski nogometaš gradi carstvo i u zdravstvu
Zabija izvan terena
Sve što dotakne pretvara u zlato: Bivši engleski nogometaš gradi carstvo i u zdravstvu
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
lifestyle
Franka Batelić u sivim trapez trapericama
STAJLING ZA LONDON
Franka Batelić: Traperice bolje i od uskih modela u boji koja konkurira plavoj i sivoj
Po čemu su kruške bolje od jabuka
KRALJICE JESENI
Znate li po čemu su kruške zdravije voće i od jabuka?
Marija Miholjek u crnoj haljini s ružičastom mašnom na proslavi 25 godina Nove TV
Elegancija i sofisticiranost
Marija Miholjek zasjala u haljini s detaljem koji crno izdanje pretvara u spektakl bolje i od šljokica
sve
Iz zidova im dopirala buka, imali su što vidjeti kad su profesionalci otvorili zid
Nepozvani gosti
Iz zidova im dopirala buka, imali su što vidjeti kad su profesionalci otvorili zid
"Tipična braća": Mačke postale hit, jednim potezom nasmijale milijune
LOL
"Tipična braća": Mačke postale hit, jednim potezom nasmijale milijune
Franko Kovačević postao najbolji strijelac svijeta! Zabio dva Grcima i srušio Harry Kanea!
kapa do poda!
Hrvat postao najbolji strijelac svijeta! Zabio tri Grcima i srušio Harryja Kanea!
Sarma
U romskoj kući

Kupus, meso, riža - i genijalna atmosfera: Dobro došli na Sarma fest u Maglenču kraj Bjelovara

Ako je još niste posjetili, Romska kuća je kuća kakvu nećete naći nigdje drugdje u Hrvatskoj... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close