U zelenoj oazi zagrebačkog Tuškanca, na festivalu Foodballerka, srijede su rezervirane za vino i glazbu. U srijedu 30.06. Tomislav Voštinić predstavit će vinariju Voštinić- Klasnić. Njihova su vina inspirirana prirodom, cvjetnim mirisima i voćnim okusima. Posjetitelji će moći uživati u nagrađenim vinima uz sjajnu glazbenu "kulisu" koja će “nadopunjavati” okuse i hedonističke trenutke. Voštiniću i Kanceljaku želja je stvoriti "vinski doživljaj za sva osjetila" - "wine full senses experience".

Tako će se moći kušati nagrađeni, razigrani, ljetni suhi pjenušac; potom autohtoni moslavački Škrlet, kao idealan izbor za vruće ljetne dane; te na koncu Muškat, savršeno poluslatko vino vinarije Voštinić Klasnić. Glazbeni program će biti također podijeljen u tri cjeline, koje će pratiti okuse i upotpunjavati doživljaj svakog od ta tri vina.

U srijedu 07.07. predstavlja se vinarija Trapan čiji su glavni motivi ljubav, energičnost i hrabrost. Vino je medij druženja, karika koja povezuje ljude obogaćujući ih za jedan novi doživljaj, ono je i hrana i lijek. Hrana za prave hedoniste koji uživaju u svakom gutljaju, a lijek za one koji boluju od nepopravljivog užitka - rado ističe Bruno Trapan. U svojoj vinariji osmišljavaju fina, elegantna i prepoznatljiva vina specifičnog karaktera s posebnom mediteranskom notom. Za glazbeni dio zadužen je Robert Mareković, poznati DJ i frontmen Swingersa i Fantoma.

Degustacije vina održat će se od 18 do 20 h, no Foodballerka nudi i pregršt gastro doživljaja koji se sljubljuju s vinskim kapima, a raznolik izbor će zadovoljiti sva nepca posjetitelja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju