Iako je započeo kišom, ovaj vikend Split Spring by Staropramen oborio je sve rekorde posjećenosti. Sveti Duje u Đardin je dovukao sve uzraste - i mlade i stare, kao i brojne obitelji s djecom koja su veselo trčkarala po najljepšem gradskom parku. Večer je donijela nastup saksofonista Borisa Plazibata, a laganu i ugodnu nedjelju obilježilo je gledanje Hajduka na platnu te nastup Maria Vukića i Nike Adamović. Posjetitelji su tijekom cijelog vikenda uživali u pikniku i dekicama na travi, a većina ih je iskoristila priliku da se fotografira u atraktivnim foto i selfie kornerima.

 Ovaj splitski festival poznat je kao manifestacija koja nudi vrhunski street food ponajboljih lokalnih ugostitelja te zaista ima ponešto za svakoga. Splićani se zaista potrude i u svoju ponudu uvrste neka tradicionalna dalmatinska jela u street food formi, kao i neke fusion varijante istih.

Pinku fish&wine

Pinku Fish & Wine poznat je po svom konceptu korištenja manje poznate i cijenjene ribe na način gastronomskog eksperimentaranja u kuhinji. Na Split Springu nude tuna tartar i kamenice uz Freixenet. A tu je i njihova home made čokolada.

Galerija

Galerija nudi svima omiljeni brujet od hobotnice s bobom i palentom, zatim polpetu od graha, cikle i slanutka s lećom u vermutu s porilukom, arancine s raguom, sipom i tikvicama te čokoladne raviole punjene višnjama. Za koktele je zadužen jedan od ponajboljih domaćih barmena i miskologa Marijan Maksan.

Artičok

Još jedno omiljeno i nagrađivano splitsko okupljalište ljubitelja dobre spize na Split Springu nude tacos sa cevicheom od pastrve, porchettu u somunu i svoj festivalski classic - sipu i bob.

Šug

Na Šugovoj kućici uvijek je red jer su posjetitelji doslovno poludjeli za bestsellerom i s prošlih izdanja festivala - jelenom u šugu. Njihove popularne tećade i gregade sada idu u kruhu kao sendviči pa je najpopularniji tuna burger u umaku od gregade.

Mazzgoon

Kućica na kojoj nema jasnog favorita, jer su sva jela poprilično popularna među posjetiteljima i extra ukusna. Bao ban chicken green curry posebno je varijanta pravog street foodovskog jela, ali tu su Tonys burger - njihov omiljeni signature burger, adriatic tuna sandwich te novi hit kućice - Philly cheesestake.

Corto Maltese & Pandora Greenbox

Jedan od najpopularnijih splitskih bistroa i splitskih okupljališta kućicu dijeli sa svojim veganskom sestrom - Pandorom Greenbox, a na svojoj kućici nude prefine Bao bunove s janjetinom i tunom, a Pandorin veganski burger od cikle definitivni ne hit.

Uje Oil bar

Poznat po tradicionalnoj dalmatinskoj spizi na festivalu nudi prave mamce za nepca - pašticadu, frigaduru sa sitnom ribom, komišku pogaču i soparnik.

Misto

Iako Splićani na ovoj kućici najviše vole popiti, Misto ima i odličnu gastro ponudu Definitivno najprodavanije jelo Misto kućice koje se svaki dan rasproda je Komiška pogača, a uz nju imaju i nekoliko vrsta svojih signature burgera.

Maka Maka

Pioniri u poke i acai street foodu, nedavno su proširili svoj asortiman i na sushi, a u ponudi na festivalu osim svojih prefinih bowlova imaju i ebi tempuru.

Begs kitchen

Ova kućica nudi ponešto drugačiji street food, a Zagrepčani su je imali prilike upoznati na zadnjem Adventu. Radi se o isključivo plant based street foodu. Osim burgera koji su plant based zamjena za meso, tu je i fish burger. No još zanimljivija jela su Choco chilli tortilla, Crab kolačići i Begs meat balls koje posjetitelji jednostavno obožavaju.

Totos

Jedno od najpopularnijih splitskih mjesta za burgere vratili su se na Split Spring nakon dvije godine pauze, a u svojoj ponudi imaju svoje poznate burgere, od koji je najpopularniji Dioklecijan burger s rikulom, pršutom, Gra Padanom i karameliziranim lukom te tortille.

Biberon sushi & grill

Jedan od najjačih splitskih ugostiteljskih brendova poznat po nekoliko svojih koncepata, na Split Springu je prisutan s Biberon sushijem koji u svojoj ponudi imaju gyoze, ebi tempuru, sushi i proljetne rolade te grillom iz maestro grilla od čega su najpopularniji naravno ćevapi.

American bar Dollar Varaždin

Varaždinci u Splitu imaju status posebnih gostiju, a ove su godine malo promijenili i upotpunili svoju ponudu. Njihova ponuda temelji se na burgerima, uz poneku tortillu, a najprodavaniji im burger

Od ponude na festivalu tu su još Funky George s burgerima te OPG Soparnik s poličkim soparnikom, dok Bokamorra priprema svoje signature koktele s Hendricksom.

S obzirom na to da nažalost ne možemo jesti preko fotografija, ne ostaje nam ništa drugo nego uputiti se put Đardina i uživati u prefinoj spizi, vrhunskoj atmosferi, odličnoj glazbi te super društvu. Bravo za splitske ugostitelje!

Mikro zemlja u švicarskim Alpama u kojoj ljudi žive kao bubreg u loju, a možete je obići za jedan dan Lihtenštajn - 1 Lihtenštajn - 2 Lihtenštajn - 3 +1 Lihtenštajn - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju