Među renomiranim natjecateljima bio je i Dean Karnazes, ime koje je sinonim za izdržljivost i izvrsnost. Karnazes, slavni ultramaratonac, donio je svoje bogato iskustvo nadahnjujući kako početnike tako i one iskusnije trkače.

Joe De Sana, osnivač i globalni direktor Spartana, izrazio je svoje oduševljenje odabirom lokacije događaja:

"Bogata povijest, zajedno s očaravajućim vidicima, stvorila je izazovan, ali i nadasve inspirativan teren za naše trkače. Oduševljeni smo što smo ovaj Spartan Trail organizirali upravo tu, u Dubrovniku, a moja je vizija da bi Spartan Trail Dubrovnik trebao postati najistaknutiji događaj u Spartan Trail globalnom kalendaru događaja".

40% sudionika ovogodišnjeg događaja bilo je iz Hrvatske, što je pokazatelj ogromnog ponosa i entuzijazma lokalne i nacionalne sportske zajednice. Preostalih 60% stranih trkača dolazili su iz raznih zemalja uključujući Argentinu, Austriju, Bosnu, Češku, Njemačku, Francusku, Veliku Britaniju, Mađarsku, Srbiju, Sloveniju, Slovačku, Španjolsku, Crnu Goru, Poljsku i SAD… što je događaju dalo naglašeni internacionalni predznak te nagovijestilo da će u narednim godinama događaj biti masovniji i realiziran na još višem nivou.

PR PR (Foto: Pr: Foto: Predrag_Vuckovic)

Jurica Barać, voditelj projekta Spartan Trail Dubrovnik podijelio je s nama: “Najuzbudljiviji trenuci Spartan Trail Dubrovnika su iza nas, ali avantura tek počinje! Uz pomoć naših volontera, suorganizatora i lokalnih partnera - ostvarili smo nemoguće! Hvala vam na beskrajnom trudu i strasti. Bez vas, ovaj spektakl ne bi bio moguć. Već smo zagazili u planiranje sljedećih Spartan događaja u Hrvatskoj i u 2024. možete očekivati samo još veći, bolji i spektakularniji Spartan Trail Dubrovnik. Vjerujemo da je ovo tek početak jedne velike sportske priče.”

Natjecatelji su bili svih dobnih skupina, od najmlađeg sudionika koji je imao 18 godina do najstarijeg od 66 godina, što pokazuje da Spartan Trail nadilazi granice dobi, povezujući generacije u duhu avanture i tjelesne izdržljivosti.

Spartan Trail u Dubrovniku bio je više od obične utrke; predstavio je snagu odlučnosti, zajedništva i neograničenih mogućnosti ljudskog postignuća. Dok su organizatori, trkači i gledatelji uživali u prekrasnim vidicima Dubrovnika, bilo je očito da će ovaj događaj ostati zauvijek urezan u povijesti, označavajući početak nove ere trail utrka u Hrvatskoj i u gradu Dubrovniku, a tome svjedoči i izjava gradonačelnika Dubrovnika, Mate Frankovića:

 

PR PR (Foto: Pr: Foto: Predrag_Vuckovic)

„Prvi dubrovački Spartan Trail privukao je ovaj vikend vrhunske trkače koji su pokazali strast, izdržljivost i natjecateljski duh, što je sjajan preduvjet da se Grad svrsta među najatraktivnija svjetska odredišta za trkače i sportski turizam općenito. Uz već tradicionalni DuMotion, ponosni smo da smo dobili još jedan festival sporta međunarodnog karaktera koji promovira zdrav način života.

Dobra energija i entuzijazam svih uključenih u ovaj projekt daju dodatnu vrijednost događaju koji će, vjerujem, postati nezaobilazna godišnja utrka svim zaljubljenicima u ovu vrstu sporta. Ovaj projekt u potpunosti je u skladu i sa strategijom pozicioniranja Dubrovnika kao destinacije za održivi cjelogodišnji turizam.

Čestitam svim sudionicima, posebno onima koji su osvojili medalje, i vidimo se dogodine na Spartan Trail Dubrovnik 2024.!“.

PR PR (Foto: Pr: Foto: Predrag_Vuckovic)

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju