Pronašli smo sjajan povod za vaše novo putovanje. Spakirajte kofere i ovog rujna otputujte u Virovitičko-podravsku županiju na Slavonija i Podravina, wine not!? Otkrivamo četiri razloga zbog kojih se ovaj festival treba naći na vašem itineraru.

Jedan festival, šest događanja

„Vinskim cabaretom“ u Turističko-informativnom centru Klopotec na Kladarskom bregu, 7. rujna počinje četvrto izdanje Festivala vina i zalogaja „Slavonija i Podravina, wine not!? Svakog rujanskog vikenda na različitim lokacijama okupljaju se vinoljupci i uživaju u vrhunskim vinima lokalnih vinarija.

PR PR (Foto: IB production)

Festival se nastavlja „Papučkim vremeplovom“, 13. rujna u Geo-info centru Voćin, a 14. rujna na programu su „Tambure i vino na plemićki način“ u Centru za posjetitelje - Dvorac Janković u Suhopolju.

Sljedeći susret zakazan je 20. rujna u Posjetiteljskom centru Dravska priča u Noskovcima pod nazivom „Vinski party u plemićkom perivoju“. Sljedećeg dana, 21. rujna, u Orahovici se šeće „Wine&Run“, vinski maraton. I nije tipfeler, ovo je jedan od rijetkih maratona koji se ne trči nego šeće u ritmu koji vama odgovara.

PR PR (Foto: Matija Turkalj)

Hedonističke doživljaje četvrtog izdanja festivala zaokružit će „Virovitica Wine&Art“ 28. rujna u Gradskom parku uz poziv da se vidimo i sljedeće godine.

PR PR (Foto: Matija Turkalj)

Ekskluzivne lokacije Plemićke rute

Neki od festivalskih evenata organiziraju se u najljepšim ambijentima na poznatoj Plemićkoj ruti. Dvorci Janković u Suhopolju i Pejačević u Virovitici ili ljetnikovac grofa Draškovića u Noskovcima u kojem je Posjetiteljski centar Dravska priča, nezaobilazne su lokacije kada posjetite ovaj dio Hrvatske.

Nema ljepše kulise za festival vina od ovih ekskluzivnih povijesnih prostora. Stoga je ovo prava prigoda da do kraja istražite jedinstvenu Plemićku rutu koja spaja najveće atrakcije Virovitičko-podravske županije.

 

PR PR (Foto: Matija Turkalj)

Neočekivano zelena

Svake godine u programu festivala nađu se najmanje dvije lokacije koje otkrivaju ljepotu prirode ovog dijela Hrvatske. Od Kladarskog brega na Bilogori do padina Papuka i Krndije, Slavonija i Podravina iznenadit će vas zelenim prostranstvom. Priroda opušta i smiruje, pogledi su neodoljivi, a brojne staze pozivaju na planinarenje, biciklizam i šetnju. Osim toga, Papuk je park prirode i UNESCO svjetski geopark kojeg jednostavno morate posjetiti barem jednom u životu.

Butik vinska destinacija

U ovom dijelu Hrvatske sve je više malih obiteljskih vinarija pa se Virovitičko-podravska županija želi pozicionirati kao atraktivna butik destinacija. Imaju sve, od laganih, lepršavih pjenušaca, pitkih rosea i svježih do odležanih, predikatnih i voćnih vina pa ni ove godine nije bio lak zadatak izabrati po tri vina za svaki od evenata na festivalu.

PR PR (Foto: Matija Turkalj)

„Uz sjajna vina sljubljujemo i vrhunske zalogaje podravske i slavonske kuhinje, regija koje se na našem području susreću i koje su nadaleko poznate po gurmanskim doživljajima. Svake godine sve je veći broj posjetitelja i mnogi s veseljem iščekuju novo izdanje Slavonije i Podravine, wine not!? Ove godine cijena kotizacije iznosi 22 eura po osobi za svaki od pet događaja, broj mjesta je ograničen pa je potrebno ulaznicu kupiti na vrijeme na našoj web stranici“, ističe Martina Jakelić, direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, uz poziv da i vi budete dio ove prekrasne vinske priče. Zašto ne!? Ili još bolje – wine not!?

Više informacija pronađite na webu https://www.slavonija-podravina.hr/hr/wine-not/

PR PR (Foto: Matija Turkalj)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju