Sarma od junećih repova u janjećoj maramici, Sarmoli – hibrid sarme i talijanskih cannola, dimljena sarma, Karađorđeva sarma… samo su neke od kreativnih izvedbi omiljenog zimskog jela koja su nastala povodom natječaja objavljenog na Instagramu:Sarma Challengea.

Izazov u pripremi rekonstruirane sarme pokrenuo je kuhar Srđan Jerinkić u studenom prošle godine, a finale se očekuje 25. siječnja, kada će pet najboljih natjecatelja koji su žiri osvojili idejom, tehnikom i izvedbom ukrstiti kuhače.

Zadatak natjecatelja bio je predstaviti tradiciju u novom ruhu, koristeći suvremene tehnike i kreativne ideje, ali ne odstupajući od originalnih sastojaka.

Sarma Challenge je postao popularan 24 sata nakon prve objave, a i dalje skuplja nove pratitelje koje zanimaju originalni recepti za sarmu. Finalisti su: Vladimir Kučera iz Beograda (Delirium Silence), Vuk Miljanović iz Trebinja (The Isolano, Cres), Marko Borota - CookCapo, student iz Srbije, Mihajlo Vuković (Tipična kuhinja, Srbija) i Vuk Kokan (Bosna i Hercegovina). Čija će sarma odnijeti prvu nagradu, uskoro ćemo doznati.

Restoran pod Sljemenom u koji se ide na prefini bečki odrezak i tafelspitz Restoran Wirtshaus u Zagrebu - 12 Restoran Wirtshaus u Zagrebu - 11 Restoran Wirtshaus u Zagrebu - 3 +11 Restoran Wirtshaus u Zagrebu - 9

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju