Na okruglom, 10. Fra Ma Fu festivalu reportaže i reportera, koji se ove godine održao u Đurđevcu dodijeljene su nagrade za najbolje novinarske radove – reportaže objavljene 2023. godine u hrvatskim medijima i medijima na hrvatskom jeziku u inozemstvu.

Na natječaj HND-a pristigla je 31 reportaža, a na otvaranju Festivala 18. listopada dodijeljene su nagrade u dvije kategorije - za pisano i internetsko novinarstvo te za televiziju i videokanale, tematski podijeljene u potkategorije "Lijepom našom", "Širom svijeta" i "U fokusu".

Nagrada našem fotoreporteru

Fotograf i fotoreporter Romeo Ibrišević, ekološki aktivist i dugogodišnji suradnik ovog portala, nagrađen je u potkategoriji "Lijepom našom" za reportažu "Divlji deponiji i na vodocrpilištima – Zagađenje u zaleđu Zadra" objavljenu u časopisu Meridijani.

Nagradu mu je uručio predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko, a u istoj su kategoriji nagrađeni i Tamara Opačić i Josip Bohutinski. U kategoriji televizijsko i videonovinarstvo nagrađene su reportaže Nikoline Cetinić i Maje Medaković.

Festival su organizirali Hrvatsko novinarsko društvo, Studijski institut za novinarstvo, kulturu i obrazovanje i Turistička zajednica grada Đurđevca, a u bogatom programu ovogodišnjeg izdanja, kojemu je središnja tema bila "Umjetna inteligencija i reportaža", sudjelovali su brojni novinari iz Hrvatske i inozemstva.

Priđi bliže: Pogledajte neočekivane vjesnike proljeća koje je snimio fotograf Romeo Ibrišević Neobičan Neobičan Neobičan +3 Neobičan

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju