• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Aktualno #aktualno

Vraćamo se po još: Novi restoran u centru Zagreba kojemu je jedina misija - da jedete fino, obilno i s guštom

Al Papone obiteljski je restoran u centru grada u kojem se inzistira jedino na kvalitetnim namirnicama, a jela nastaju dijelom iz tradicije, dijelom iz mašte i imaju samo jedan cilj: jako vas dobro nahraniti.
Nika Štriga
N.Š. 20.10.2023 15:31 komentari
viber Created with Sketch.
Al Papone
Al Papone (Foto:punkufer.hr)

Galerija Al Papone - 16 16 Al Papone - 15 16 Al Papone - 14 16 Al Papone - 13 16

U trendu Kviz općeg znanja - 3 Lako? Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja Villa Nai 3.3, Dugi otok - 2 Ključ savršenog odmora "Napravite sve što možete da ovdje prespavate": Pogledajte kako izgleda hrvatska vila koju je Michelin stavio na popis najljepših na svijetu Villa Velika - 6 Villa Velika Kod Plitvičkih jezera: Topla kuća stvorena za bijeg od svega i uživanje u ličkoj tišini

U centru Zagreba, u Varšavskoj 8, na istoj adresi na kojoj se prije 30-ak godina rodio zagrebački fast food s tada hiperpopularnim Ham-Hamom, otvoren je restoran Al Papone. Osim duhovitog imena koje obećava dobro papanje, privukao nas je i jednostavan, ali vrlo maštovit meni: cjelodnevni doručak (jaja, tostovi ili kombinacija tost, kava i svježe cijeđeni sok od naranče), domaći pljukanci s više vrsta umaka i danas neizostavni burgeri.

Grill & pašta bar Al Papone otvoren je prije nekih mjesec dana, ali njegov je tim u gastro vodama već dovoljno dugo da u njima jako dobro zna plivati. Nedavno su osvježili zagrebačku gastro-scenu sasvim drugačijim, gurmanskim tostovima u restoranu i caffe baru Naša priča, a Al Papone konkretniji je nastavak upravo te njihove priče.

Iza simpatične mlade vlasnice Viktorije Akrap stoji čitava obitelj - svaki je član uključen u neki svoj segment posla, mama vodi knjige, brat je talentirani slastičar, a recepte uglavnom potpisuje djed Tomislav Stiplošek, Al Papone glavom i bradom, veliki zaljubljenik u gastronomiju i enologiju, poznat po svojoj TV emisiji i portalu G.E.T. Report, koji se konačno svojoj strasti odlučio i profesionalno posvetiti.

Familijarnost i neka toplina osjećaju se i u samom restoranu koji je uređen jednostavno i ugodno, a atmosferu stvara i nenametljiva glazba, talijanske kancone i francuske šansone, koja je dovoljno glasna da nemate osjećaj da se u prostoru mora šaptati, a dovoljno tiha da vam ne ometa razgovor.

Opuštenost se iščitava i iz menija, koji nije opterećen stilovima i u kojem nema nikakve pretencioznosti, a zajednička je tema tek – izvrsnost sastojaka. Baš nam to naglašavaju i Viktorija i Tomislav kada govore o svome kulinarskom opredjeljenju. Inzistiraju na kvaliteti namirnica, a jela nastaju dijelom iz tradicije, a dijelom iz njihove mašte. Kako sami kažu, stvaraju neki svoj, urbani stil kuhinje.

Domaća se tradicija prije svega vidi u veličini porcija, na prvu je jasno da vas Al Cap… pardon, Al Papone neće pustiti van dok se dobro ne najedete. Gušt je ono što ćete primijetiti i u svakoj liniji na meniju, kao i u razgovoru s vlasnicima i konačno – na tanjuru. Jer ovdje je sve pripremljeno s guštom i od gušta. S guštom se odlazi na Dolac svako jutro po namirnice, s guštom se osmišljavaju novi recepti, s guštom se kuha. A i mi smo s guštom jeli.

Al Papone služi doručak tijekom čitavog dana, a uz jaja na sto načina (4-6,50 eura), ovdje ćete pronaći i vjerojatno najšarenije tostove u gradu - sa špekom i kajmakom, kozicama i avokadom, kulenom ili trganom svinjetinom… da spomenemo tek dio, koje ćete platiti između 3 i pol i 9 eura i biti siti do večeri.

No ono što nas je oduševilo Al Paponeov je Zagrebački doručak (10 eura) koji će vam dati dovoljno snage za radni dan ili, ako ste u posjetu, za obilazak grada. Jaje, sir i vrhnje, teleće hrenovke, prženi špek i kruh – jednostavna, domaća, fina i karakteristična jela za hrvatsku metropolu, a opet nedovoljno često na menijima grada koji je već desetljećima turistički.

Među glavnim jelima dominiraju pljukanci razigranih imena s raznim umacima. Cijena im je prihvatljivih 12 i pol do 17 eura, a mi smo kušali tri (pljukance od rajčice s piletinom u umaku od peršina i meda, pljukance od špinata s lungićem omotanim pancetom u umaku od brusnice i pljukance od tartufa u umaku od dvije vrste šampinjona, bukovača i vrganja) i sigurno ćemo se vratiti kušati i ostale. Okusi su u svakom jelu dobro uravnoteženi, lijepo se osjećaju svi sastojci, a kombinacije sastojaka i aroma su - wow.

Ljubitelji brže hrane i mesa obožavat će Al Paponeove burgere u koje ide juneća pljeskavica od 200 grama i neki sastojci, poput gorgonzole, tartufate i krem sira, koje rijetko srećemo u burgerima, a jako dobro im stoje (10 do 13,50 eura).

Palačinke s pastom od pistacija i čokoladom su za svaku preporuku i, već pogađate, dolaze u skoro prevelikoj porciji, a ovih bi se dana na meniju trebala naći i tri sezonska jela: krem juha od buče, rolada od puretine punjena kesten pireom i gris-knedlice punjene kesten pireom i prelivene čokoladom.

Vinska lista stalno raste, a ukusnu Al Paponeovu hranu možete zaokružiti s više sjajnih etiketa vinarija Perak, Kutjevo, Zdjelarević, Fakin, Tomaz, Bolfan, Terra Madre, Cossetto, Poletti, Kolarić, Voštanić-Klasnić… U ponudi su također i kvalitetni džinovi, koji će, vjerujemo, jako dobro pasati na terasi koja bi se uskoro trebala otvoriti.

Sve u svemu, Al Papone je odlično novo mjesto u centru gdje se možete dobro i fino najesti, a sudeći po svemu što najavljuju meni bi se trebao dovoljno često mijenjati pa ćete morati svako malo vratiti se i provjeriti što ima novoga. Tomislav i Viktorija u razgovoru su nam odali i da su oduvijek željeli imati restoran u koji će se ljudi vraćati zbog hrane. Al Papone će izgleda postati taj restoran.

  Krčma pri dečkima: Slavonac koji u Zagrebu kuha balkanske specijalitete na autentičan način Krčma pri dečkima u Zagrebu - 10 Krčma pri dečkima u Zagrebu - 9 Krčma pri dečkima u Zagrebu - 8 +6 Krčma pri dečkima u Zagrebu - 7

  • #aktualno
  • #gdje sjesti
  • #Zagreb
  • #Pasta
  • #burger
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Drina, jedna od najbržih ljepotica Balkana
Zaplovimo
Inspiracija za romane, filmove i narodne izreke: Drina, jedna od najbržih ljepotica Balkana
Groblje brodova: Neobična gradska četvrt u kojoj plutaju "šume olupina" iz Drugog svjetskog rata
Da se ne zaboravi...
Groblje brodova: Neobična gradska četvrt u kojoj plutaju "šume olupina" iz Drugog svjetskog rata
Wellness bijeg u Opatiju: Hotel Admiral 4* nudi odmor za dvoje uz bazene i pogled na more
Crno jaje
Wellness bijeg u Opatiju: Hotel Admiral 4* nudi odmor za dvoje uz bazene i pogled na more
Crno jaje vas vodi u Beograd: Zabava, odlična hrana i opuštajući wellness
Vikend preko granice
Crno jaje vas vodi u Beograd: Zabava, odlična hrana i opuštajući wellness
Kako upotrebljavati sečuanski papar?
Čistač organizma
Odličan za slana i slatka jela: Začin koji "ubija" loše bakterije u hrani
Tražite ideju za vikend izlet? Biser Zagorja će vas oduševiti!
Bregi puni priča
Tražite ideju za vikend izlet? Biser Zagorja će vas oduševiti!
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
Lako?
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
Kod Plitvičkih jezera: Topla kuća stvorena za bijeg od svega i uživanje u ličkoj tišini
Villa Velika
Kod Plitvičkih jezera: Topla kuća stvorena za bijeg od svega i uživanje u ličkoj tišini
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
Vrata Bilogore
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
"Napravite sve što možete da ovdje prespavate": Pogledajte kako izgleda hrvatska vila koju je Michelin stavio na popis najljepših na svijetu
Ključ savršenog odmora
"Napravite sve što možete da ovdje prespavate": Pogledajte kako izgleda hrvatska vila koju je Michelin stavio na popis najljepših na svijetu
Pohana piletina panko bez jaja recept
Bez jaja
Recept za najhrskaviju pohanu piletinu koja će biti gotova za svega 10 minuta

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Na granici pokušao unijeti 40 tisuća eura gotovine bez prijave: Carinici novac pronašli u naslonu za ruke
opalili ga po džepu
Pao na granici: Nije napravio ono što mnogi putnici i vozači "zaboravljaju"
Užas kod Daruvara! Pokušao ubiti ženu i dijete pa presudio sebi
STRAŠAN SLUČAJ
Detalji užasa kod Daruvara! Prijetio im nožem, pa su pobjegle k susjedu, nakon dolaska policije muškarac si presudio
Užas u SAD-u: Nasmrt izbo partnericu pa oteo njezine kćeri
HOROR U SAD-U
Par djevojčicu (6) držao kao seksualnu robinju u jami pored tijela mlađe sestre
show
Snaha Halida Bešlića Mahira se oglasila nakon njegovog sprovoda
"Jako nam nedostaješ"
Snaha Halida Bešlića oglasila se nakon dženaze, izazvala je mnogo reakcija
Cipele Kolinde Grabar-Kitarović ukrale svu pozornost
oduševila kombinacijom
Svi su gledali u Kolindine cipele, koje su zasjenile i njezin zeleni outfit!
Neda Ukraden nije htjela pjevati veliki hit koji ju je proslavio
pred njom je koncert karijere
Neda Ukraden nije htjela pjevati jedan od svojih najvećih hitova: ''Što ću ja sad tamo...''
zdravlje
Kako napisati oporuku koju nitko neće moći poništiti?
Važan korak!
Kako napisati oporuku koju nitko neće moći poništiti?
Najbolji prirodni lijek za gušteraču: Pijte ova 4 ljekovita čaja!
Najučinkovitiji biljni saveznici
Najbolji prirodni lijek za gušteraču: Pijte ova 4 ljekovita čaja!
Znanstvenici su upravo povezali konzumaciju alkohola s još jednom vrstom raka!
Alarmantni rezultati nove studije
Znanstvenici su upravo povezali konzumaciju alkohola s još jednom vrstom raka!
zabava
Morate vidjeti što piše na kamionu snimljenom kod Šibenika! Publika oduševljena
Urnebesno
Morate vidjeti što piše na kamionu snimljenom kod Šibenika! Publika oduševljena
Ovaj kviz prolaze samo oni s iznadprosječnom inteligencijom! Provjerite svoje znanje
Pokažite što znate!
Ovaj kviz prolaze samo oni s iznadprosječnom inteligencijom! Provjerite svoje znanje
Užasan parking inspirirao urnebesnu šalu koja je nasmijala domaću publiku
Presmiješno
Užasan parking inspirirao urnebesnu šalu koja je nasmijala domaću publiku
tech
Google je najavio novu opciju: Aktivirajte je čim prije, može vas spasiti velikih problema
Sigurnost u prvom planu
Google je najavio novu opciju: Aktivirajte je čim prije, može vas spasiti velikih problema
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Novo istraživanje otkriva
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Jesmo li sami? Znanstvenik ima novu teoriju zašto još nismo otkrili izvanzemaljce
Zanimljivo razmišljanje
Jesmo li sami? Znanstvenik ima novu teoriju zašto još nismo otkrili izvanzemaljce
sport
Trener Dinama novo Modro čudo maknuo iz momčadi, odbio je potpisati ugovor
protestirao zbog izjave
Trener Dinama novo modro čudo maknuo iz momčadi, odbio je potpisati ugovor!
Scena s treninga otkrila za koga igra 15-godišnji sin Luke Modrića
budućnost je tu
VIDEO Scena s treninga otkrila za koga igra 15-godišnji sin Luke Modrića
Dominik Kotarski opleo po sankcijama njegovom Kopehagenu
Popljuvao kaznu
Vatreni grmi nakon "glupe" odluke saveza: "To je sr*nje, nije bilo zle namjere..."
tv
MasterChef: Otto je dobio svojeg anđela čuvara! Biste li vi postupili kao što je i Antonija?
DONIJELA ODLUKU
Otto je dobio svojeg anđela čuvara! Biste li vi postupili kao što je i Antonija?
U dobru i zlu: Pokušao je stvoriti romantični trenutak, a sve je završilo je potpuno neočekivano
U DOBRU I ZLU
Pokušao je stvoriti romantični trenutak, a sve je završilo je potpuno neočekivano
Skrivena sudbina: Boravak u toj kući bio je nepodnošljiv, ali ga je uspjela zastrašiti
SKRIVENA SUDBINA
Boravak u toj kući bio je nepodnošljiv, ali ga je uspjela zastrašiti
putovanja
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
Lako?
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
"Napravite sve što možete da ovdje prespavate": Pogledajte kako izgleda hrvatska vila koju je Michelin stavio na popis najljepših na svijetu
Ključ savršenog odmora
"Napravite sve što možete da ovdje prespavate": Pogledajte kako izgleda hrvatska vila koju je Michelin stavio na popis najljepših na svijetu
Kod Plitvičkih jezera: Topla kuća stvorena za bijeg od svega i uživanje u ličkoj tišini
Villa Velika
Kod Plitvičkih jezera: Topla kuća stvorena za bijeg od svega i uživanje u ličkoj tišini
novac
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Ovo je deset najplaćenijih nogometaša svijeta u 2025.
Forbesova lista
Ovo je deset najplaćenijih nogometaša svijeta u 2025.
Tko je najveći uvoznik, a tko izvoznik električne energije u Europi?
gdje je hrvatska?
Tko je najveći uvoznik, a tko izvoznik električne energije u Europi?
lifestyle
Kako napisati oporuku koju nitko neće moći poništiti?
Važan korak!
Kako napisati oporuku koju nitko neće moći poništiti?
Značenje imena Kaja
Simbolizira vedrinu
Tradicionalno, a unikatno: Značenje imena koje su kćeri dali Helena i Dominik Livaković
Biramo najljepše ime za djevojčice i dječake koje znači "sreća"
GLASAJTE U ANKETI
Ovih 15 imena za djevojčice i dječake znače "sreća", koje vam je najljepše?
sve
Snaha Halida Bešlića Mahira se oglasila nakon njegovog sprovoda
"Jako nam nedostaješ"
Snaha Halida Bešlića oglasila se nakon dženaze, izazvala je mnogo reakcija
Kako napisati oporuku koju nitko neće moći poništiti?
Važan korak!
Kako napisati oporuku koju nitko neće moći poništiti?
Značenje imena Kaja
Simbolizira vedrinu
Tradicionalno, a unikatno: Značenje imena koje su kćeri dali Helena i Dominik Livaković
Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21
Jelovnik s potpisom

Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

Savršena ravnoteža između tradicionalnog i modernog, s okusima kestena, vrganja, buče i zelja, uzbudljiv je koncept chefova Marija Mihelja i Ivana Najdeka koji istovremeno budi nostalgiju i tetoši zahtjevna nepca. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Spud Bud Zagreb - 6 Hrana i piće
    Viralni hajp

    Zagreb je poludio za ovim jelom: Otvoren restoran koji poslužuje samo punjeni krumpir

  • Najljepša priča iz prirode u tunelu Grič - 1 Aktualno
    Bijeg od grada

    Dinara u tunelu Grič u Zagrebu: Jedinstveno zvukovno iskustvo tijekom prošlog je tjedna privuklo tisuće posjetitelja

  • Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21 Hrana i piće
    Jelovnik s potpisom

    Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close