U šoping-centru Ealing Broadway u Londonu jučer je otvorena prva Amazon Fresh trgovina mješovitom robom. U njoj se može kupiti svježe voće i povrće, meso, riba, kruh i peciva te ostale vrste hrane i pića koje svakodnevno konzumiramo.

No za razliku od klasičnih supermarketa gdje na kraju kupovine morate otići na običnu ili samonaplatnu blagajnu da biste platili odabrane proizvode, u Amazon Freshu pokupite stvari i izađete iz trgovine bez vađenja gotovine, kreditnih kartica i bez zadržavanja na blagajni.

Samoposluga bundeva - 29 Zanimljivosti Genijalna ideja iz Hrvatske: Trgovina s domaćim proizvodima u kojoj ne postoje blagajnici

Štoviše, u Amazon Freshu nema klasičnih blagajni ni blagajnika.

Amazon Fresh fizički je produžetak internetske trgovine Amazon.com koju je sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća pokrenuo Jeff Bezos.

Da biste kupovali u toj trgovini, potreban vam je račun na Amazonu i njihova mobilna aplikacija. Prilikom ulaska u trgovinu trebate se ulogirati u aplikaciju, otvoriti košaricu i kliknuti na Fresh Code da biste dobili QR kod. Kada skenirate taj kod, uđete u trgovinu i kupujete na uobičajeni način, dok aplikacija prati što sve uzimate s polica.

Kada ste prikupili sve željene artikle, izađete iz trgovine bez zastajkivanja. Račun vam stiže na e-mail, a iznos odabrane robe skida vam se s Amazonova računa.

S krova na police Hrana i piće S krova na police: Supermarket na kojem uzgajaju povrće koje prodaju

Amazon fresh u Londonu radi od 7 ujutro do 23 sata navečer sedam dana u tjednu, te je prva takva trgovina otvorena u Europi. U Americi ovakve trgovine nose ime Amazon Go, prva je otvorena 2018. godine, a danas ih ima dvadesetak – od Los Angelesa do New Yorka.

Kako izgleda kupovina u prvoj Amazon Fresh trgovini u Europi, pogledajte u YouTube videu Hannah Ricketts.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju