Goran Kočiš u gastronomskim je krugovima poznat kao Slavonac zaslužan za prvu Michellinovu zvjezdicu u kontinentalnoj Hrvatskoj, koja je stigla u Zagreb, točnije u restoran Noel 2019. godine. Kulinarski zanat brusio je u brojnim istaknutim restoranima i hotelima u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj, ali i Hrvatskoj.

MasterChef žiriju se pridružuje i svestrani zagrebački chef Mario Mihelj koji je svoj neosporni talent pokazao u širokom spektru restorana – sve od tradicionalnog Šestinskog Lagvića preko Dubravkinog puta do fine dinening Gillesa u Dubrovniku. Trenutno radi kao izvršni chef u restoranima El Toro i Maredo.

"Naša je zadaća da od vas napravimo chefove koji će jednog dana zamijeniti naša mjesta", poručit će Mario Mihelj natjecateljima u prvoj epizodi MasterChefa, dok će Goran Kočiš dodati da njihov put neće biti lagan te savjetovati im da budu ustrajni, fokusirani, 'nabrijani' i, najvažnije, da vjeruju u sebe. "To je recept koji će vas dovesti do pregače", poručit će Goran.

Iznenađenja za žiri u prvoj epizodi

"Pehar izgleda prekrasno, a izgledat će još ljepše na mojoj polici“, izjavit će natjecateljica Zara Bajlo dok ni mladi Tin Rubinić neće kriti svoj entuzijazam: "Ova sezona će biti paklena.“

Kandidati će do pregače u prvoj epizodi pokušati doći kuhajući svoje najprokušanije recepte.

U prvoj epizodi gledatelji će upoznati i Josipa Petrovića iz Kaštel Sućurca koji će se uhvatiti u koštac s izazovnim pripremom steaka, kao i Sanela Polović Vujković iz Garešnice koja će pregaču pokušati zaraditi pripremom odrezaka baruna Trenka i pireom od mrkve i celera, tradicionalnog slavonskog jela.

Iznenađenja nema samo za kandidate nego i za žiri jer će u prvoj audicijskoj emisiji prvi put dvoje kandidata istovremeno pred njima pripremati dva različita jela na istoj radnoj jedinici - Ivana Božac i Moris Vareško iz Istre zasukat će rukave te pokazati kako se snalaze u kuhinji.

U užarenoj MasterChef kuhinji svoje će kulinarsko umijeće pokazati i drugi ambiciozni natjecatelji, a tko su oni i kako će se predstaviti, ne propustite pogledati u nedjelju, 15. rujna u 21:15 na Novoj TV!

Upoznajte novi žiri MasterChefa: Chef Stjepan Vukadin dobio pojačanja u vatrenoj kuhinji Stjepan Vukadin Goran Kočiš Mario Mihelj +0 Novi žiri MasterChefa - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju