• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Aktualno #događanja

Uzbudljivi program 4. Weekend Food Festivala u Rovinju za foodieje i kulinarske profesionalce

Rovinj će od 11. do 13. travnja ponovno postati kulinarsko središte regije. Četvrto izdanje Weekend Food Festivala okuplja ključne aktere iz svijeta hrane, vina, ugostiteljstva, ali ove godine otvorit će se i teme o poslovnoj strani gastronomije.
Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 27.03.2025 11:27 komentari
viber Created with Sketch.
Weekend Food Festival
Weekend Food Festival (Foto:PR)

Galerija Weekend Food Festival - 2 2 Weekend Food Festival - 3 2 Weekend Food Festival - 6 2 Weekend Food Festival - 13 2

U trendu Chongqing - 1 Uzbudljivo! Željeznička stanica usred stambene zgrade: Pogledajte kako vlak prolazi između šestog i osmog kata Novi kviz općeg znanja - 6 15 pitanja Novi kviz općeg znanja: Za one kojima ništa ne može proći ispod radara Okruglice u umaku od senfa Puretina na tanjuru Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira

Jedna od glavnih tema ovogodišnjeg Weekend Food Festivala je Hrana, sigurnost i kapital koja će progovoriti o prehrambenoj industriji kao novom epicentru ulaganja. Više nije riječ samo o onome što jedemo, već i o strateškoj imovini – o resursima koji u svijetu poremećenih opskrbnih lanaca i klimatskih promjena postaju pitanje stabilnosti. U ovom razgovoru poduzetnik Stjepan Orešković, podijelit će svoje uvide iz pozicije nekoga tko godinama promatra i aktivno oblikuje doticaj kapitala i prehrambenog sektora.

Na 4. Weekend Food Festivalu raspravljat će se i o kruhu. Pekarska industrija suočava se s promjenama koje se ne mogu zamijesiti preko noći: nestašice sirovina, promjene u navikama potrošača i rastući pritisak održivosti. O svemu tome razgovarat će Sandra Vojković iz Pan-Peka i Ivana Stojmilović iz Boogie Laba.

Pričat će se i o siru. Zašto je ova namirnica koja ima ogroman potencijal je često puta podcijenjena? Zašto hrvatski restorani rijetko nude ozbiljne sirne selekcije? Je li problem u ponudi, komunikaciji ili jednostavno u navikama? U razgovoru sudjeluju Ines Barić iz Dukata i Ales Winkler iz Kumparičke. Iako će se govoriti o siru, bit će to razgovor o svemu što stoji iza njega – od farmi i mikrobakterija do marketinga i gastro identiteta.

Weekend Food Festival - 9 Weekend Food Festival - 9 (Foto: PR)

Autentičnost kao valuta budućnosti, tema je razgovora Copy/paste vs. Original, gdje se Frane Delić, vlasnik riječkog Pinku fish & wine, i Mladen Livaja iz Gudin Pigerije osvrću na izazove i pobjede koje donosi građenje ugostiteljskog koncepta koji odbija biti generički. Njihove priče pokazuju da originalnost nije samo pitanje ideje – nego i izdržljivosti.

Panel Mali kod velikih donosi inspirativne priče o tome kako pretvoriti hobi u ozbiljan posao, kako ostati vjeran sebi i kako se probiti na tržištu bez kompromisa. Svoja iskustva podijelit će Tijana Bogdanović iz Morning Laba, Maja Fertalić iz Nuttyja i Antonio Matušan iz Crumbsa – poduzetnici nove generacije koji su svoj proizvod oblikovali sa strašću, ali i uz jasno definiranu strategiju rasta.

Panel AI i tech trendovi u upravljanju businessom otvara pitanje kako tehnologija mijenja svakodnevno upravljanje ugostiteljskim objektima – od nabave do odnosa s gostima. O svojoj praksi govorit će Ana Marija Šimić iz Metroa, zadužena za digitalne HoReCa platforme, Jan Štedul, AI growth architect iz Melkiora, te ugostitelj Igor Čimbur, osnivač Melkior Techa i Greenyarda. Bit će riječi o prediktivnoj nabavi, optimizaciji procesa i o tome kako umjetna inteligencija već danas postaje ključan alat za pametnije i brže odlučivanje.

Weekend Food Festival - 2 Weekend Food Festival - 2 (Foto: PR)

Na panelu Može li fine dining postojati bez street fooda Mario Mihelj, chef i vlasnik restorana Maredo, te Marko Palfi, vlasnik brenda Full Circle razgovarat će o tome kako približiti visoku kuhinju novim generacijama, skinuti s nje etiketu elitizma i pokazati da fine dining može biti i neformalan, pristupačan, čak i zabavan.

Panel Paklena kuhinja okuplja dva iskusna chefa - Matiju Bogdana i Janeza Bratovža koji znaju što znači raditi pod pritiskom, pregorjeti, ali i ponovno pronaći motivaciju. Chefovi će u Rovinju s publikom podijeliti vlastita iskustva o najtežim trenucima u profesionalnoj kuhinji – bez uljepšavanja.

A kad su u pitanju oni koji pomiču granice još od prvog dana – pozornica pripada Mattu Orlandu i J.P. McMahonu. Njihov razgovor Rebel chefs and bold ideas dotiče samu srž pitanja održivosti, budućnosti fine dininga i smisla restorana u svijetu koji se mijenja brže od jelovnika. Njihove priče – i pogreške – oblikovale su scenu, a Rovinj će imati priliku čuti ih uživo.
Dok se u dvoranama raspravlja i analizira, program na festivalu nudi i konkretno znanje – kroz masterclassove i showcooking radionice. 

Na scenu dolaze svjetski priznati chefovi i barmeni koji pokazuju kako se znanje prenosi kroz pokret, miris, teksturu. Publika će moći pratiti uživo kako nastaju jela, slušati stručnjake poput Mirca Giumellija, Luce Cinallija i Teda Lelekasa te otkrivati kako izgleda spoj znanja, tradicije i inovacije – bez distanci i kulisa.

Na otvorenom prostoru, uz more i miris borova, posjetitelje očekuje RANGITE! – Istrian Food Market, osmišljen uz podršku Maistre, kao oda istarskoj autentičnosti. Ovdje Istra pokazuje sve što zna i sve što ima – u punom, raskošnom izdanju. Najbolji proizvođači iz cijele regije donose svoje pršute, sireve, domaću tjesteninu, likere, tartufe, vina i još mnogo toga. Sve je dostupno za kušanje, razgovor, kupnju – bez ulaznice.

Weekend Food Festival - 6 Weekend Food Festival - 6 (Foto: PR)

U sklopu Weekend Food Festivalu, u subotu 12. travnja, prvi put se održava i Istra Natural, potpuno novi segment festivala posvećen prirodnim i narančastim vinima. Vinarije kao što su Ipša, Trapan, Veralda, Lunika, Bolfan, Pasji rep, Dobravac, Posestvo Bric i Gambaletto/Činić donose etikete koje govore o tlu, vremenu i ljudima koji ih stvaraju. Nema velikih reklama, ali ima karaktera – u svakoj čaši.

Za one koji žele još više – dublje znanje, mirniji prostor i jedinstvenu priliku učenja od vrhunskih stručnjaka – tu je i poseban profesionalni program koji se odvija u luksuznom ambijentu Grand Park Hotela. Tamo će chefovi Jeffrey Vella, Matija Bogdan i Giulio Gigli voditi ekskluzivne radionice namijenjene profesionalcima, vlasnicima i menadžerima restorana, proizvođačima i ozbiljnim gastro entuzijastima.

A ako vam uz sve to zatreba doživljaj koji spaja opuštenost i vrhunsku kuhinju – Noel Pop-up restoran pravo je mjesto. Chef Ivan Temšić, svakoga dana festivala kuhat će u posebnom festivalskom prostoru, donoseći duh zagrebačkog Noela, ovjenčanog Michelinovom zvjezdicom, na more.

Cijeli program i više informacija o ovogodišnjem Weekend Food Festivalu potražite na službenoj stranici festivala.

Nikad nije završio srednju školu: Zločesto "dijete" moderne kuhinje koje je naučilo Gordona Ramsayja kako se kuha Marco Pierre White Gordon Ramsay naučio je kuhati u kuhinji Marca Pierra Whitea Posebno izdanje legendarne kuharice White Heat Marca Pierrea Whitea +0 Marco Pierre White

  • #događanja
  • #wff 2025
  • #Weekend Food Festival
  • #festival
  • #rovinj
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Najprijateljskiji aerodrom na svijetu 2025.Tajvan
Znate li gdje je?
Osoblje je ljubazno i jako uslužno: Ovo je "najprijateljskiji" aerodrom na svijetu
Što biste naručili na posljednjoj večeri? Neobična gozba u Zagrebu na koju vas pozivaju neki od najboljih hrvatskih chefova
Nema reprize
Što biste naručili na posljednjoj večeri? Neobična gozba u Zagrebu na koju vas pozivaju neki od najboljih hrvatskih chefova
Jesen u Skenderici: Novo ruho starog Zagreba (koje mu odlično stoji)
Jelovnik s potpisom
Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)
Mirisan, domaći, s hrskavom koricom: Mario Mihelj savjetuje kako najlakše napraviti kruh
Škola kuhanja
Recept Marija Mihelja s kojim ćete najlakše napraviti odličan kruh
Keksi za doručak recept
Samo 4 sastojka
Želite jesti kekse za doručak? Ovo je idealni recept, a ponijeti se mogu i na posao
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Puretina na tanjuru
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Željeznička stanica usred stambene zgrade: Pogledajte kako vlak prolazi između šestog i osmog kata
Uzbudljivo!
Željeznička stanica usred stambene zgrade: Pogledajte kako vlak prolazi između šestog i osmog kata
Novi kviz općeg znanja: Za one kojima ništa ne može proći ispod radara
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one kojima ništa ne može proći ispod radara
Dream Sky kučica u Gorskom kotaru za odmor, Airbnb
Još ljepše nego na fotografijama
Mir, tišina, planinski zrak… ma, savršenstvo: Ova kućica u Gorskom kotaru idealan je izbor za dubinski odmor
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Puretina na tanjuru
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Tjedni jelovnik jela sa žlicom za hladno vrijeme 6. 10. do 12. 10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 toplih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna koja se mogu napraviti za malo novca
Jesen u japankama: Dobro došli u najljepši gradić španjolske Male Venecije
Puerto de Mogán
Jesen u japankama: Dobro došli u najljepši gradić španjolske Male Venecije

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Tri udruge podnijele prijavu protiv Marka Perkovića Thompsona
zbog ustaškog pozdrava
Tri udruge podnijele prijavu protiv Thompsona, među njima i jedna braniteljska
Drama s maturalcem: Otkazali im preko noći, nema ni povrata novca - roditelji na nogama: "Mi smo za ovo dizali kredite!"
agencija u stečaju
Drama s maturalcem: Otkazali ga preko noći, nema ni povrata novca - roditelji na nogama: "Mi smo za ovo dizali kredite!"
Znanstvenici upozorili na poznati lijek protiv bolova: "Može uzrokovati ozbiljne nuspojave, a djelovanje mu je ograničeno"
uzimaju ga milijuni
Znanstvenici upozorili na poznati lijek protiv bolova: "Može uzrokovati ozbiljne nuspojave, a djelovanje mu je ograničeno"
show
Tko je sin Halida Bešlića, Dino Bešlić?
''Djelujem iz sjene...''
Tko je sin jedinac Halida Bešlića? Zadesila ga je slična sudbina kao i oca
Peđa Jovanović stiže u zagrebačku Arenu 21. veljače
imamo i datum
Jedan od najtraženijih pjevača u regiji stiže u zagrebačku Arenu: ''Bit će to večer ispunjena emocijama''
Antonija Čerkez podijelila je dirljiv video sa suprugom i sinom
preslatko!
Hercegovka koju regija obožava pokazala kako je suprug dočekao nju i sinčića iz rodilišta!
zdravlje
5 najzdravijih narezaka za sendviče i slično
Često se nalaze na našim stolovima
5 najzdravijih narezaka za sendviče i slično
Osobe koje koriste kanabis imaju čak četiri puta veći rizik od razvoja ove bolesti!
Alarmantni podaci iz Beča
Osobe koje koriste kanabis imaju čak četiri puta veći rizik od razvoja ove bolesti!
Korona simptomi: Najnovije varijante u porastu, evo što trebate znati ove jeseni
Sve je više slučajeva
Korona simptomi: Najnovije varijante u porastu, evo što trebate znati ove jeseni
zabava
Natpis iz Zagreba nasmijao gledatelje iz cijele regije, svi su imali slična iskustva
Mislim, stvarno…
Natpis iz Zagreba nasmijao gledatelje iz cijele regije, svi su imali slična iskustva
Stara fotografija iz Osijeka nasmijala društven mreže, a za sve je kriv detalj u pozadini
Urnebesno
Stara fotografija iz Osijeka nasmijala društvene mreže, a za sve je kriv detalj u pozadini
Dobili pritužbu susjeda zbog buke, no nije im bilo jasno tko ju proizvodi
Ubrzo su našli krivca
Dobili pritužbu susjeda zbog buke, no nije im bilo jasno tko ju proizvodi
tech
Stvari ne idu po planu za Teslu: U tvornicama se gomilaju tijela bez ruku
Problemi za Muska
Stvari ne idu po planu za Teslu: U tvornicama se gomilaju tijela bez ruku
Europski inženjeri stvaraju oružje budućnosti – raketu koja jednim udarom može zaustaviti roj ruskih dronova
Već se koristi u Ukrajini
Europski inženjeri stvaraju oružje budućnosti – raketu koja jednim udarom može zaustaviti roj ruskih dronova
Hoće li ih Ukrajina dobiti od SAD-a? Evo što trebate znati o krstarećem projektilu Tomahawk
Rusi upozoravaju, no...
Hoće li ih Ukrajina dobiti od SAD-a? Evo što trebate znati o krstarećem projektilu Tomahawk
sport
Farski otoci razbili Crnu Goru 4:0 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo
Debakl!
Nevjerojatan rezultat u hrvatskoj skupini: Povijesni poraz naših susjeda
Vatreni su izgubili mjesto prvih nositelja na ždrijebu, može nam se dogoditi i scenarij iz 2012.
nijemci imaju priliku
Vatreni su izgubili mjesto prvih nositelja: Prijeti nam strašan ždrijeb, ali ovako ga možemo izbjeći
Je li vrijeme da Dalić povuče radikalnije poteze? Prošli Euro i SP 2002. najbolje su upozorenje
Komentar Ivice Mede
Je li vrijeme da Dalić povuče radikalnije poteze? Prošli Euro i SP 2002. najbolje su upozorenje
tv
U dobru i zlu: Priznao joj je svoje osjećaje, ali je li možda ipak pretjerao s poklonom?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Priznao joj je svoje osjećaje, ali je li možda ipak pretjerao s poklonom?
Skrivena sudbina: Hoće li njihov odnos ikada biti kao nekad?
SKRIVENA SUDBINA
Skrivena sudbina: Hoće li njihov odnos ikada biti kao nekad?
Kumovi: Nemaju ništa s tim - je li moguće da ih je ovo pitao?
KUMOVI
Kumovi: Nemaju ništa s tim - je li moguće da ih je ovo pitao?
putovanja
Željeznička stanica usred stambene zgrade: Pogledajte kako vlak prolazi između šestog i osmog kata
Uzbudljivo!
Željeznička stanica usred stambene zgrade: Pogledajte kako vlak prolazi između šestog i osmog kata
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Puretina na tanjuru
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Novi kviz općeg znanja: Za one kojima ništa ne može proći ispod radara
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one kojima ništa ne može proći ispod radara
novac
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Hrvatska je ove godine povećala uvoz plina i nafte iz Rusije za 55 posto. Neke EU zemlje koje intezivno podržavaju Ukrajinu, još i više
Paradoks ili…?
Hrvatska je ove godine povećala uvoz plina i nafte iz Rusije za 55 posto. Neke EU zemlje koje intezivno podržavaju Ukrajinu, još i više
Potez Europske unije izazvao paniku u autoindustriji: Dionice im naglo pale, najviše stradao njemački gigant
Tržište u crvenom
Potez Europske unije izazvao paniku u autoindustriji: Dionice im naglo pale, najviše stradao njemački gigant
lifestyle
5 najzdravijih narezaka za sendviče i slično
Često se nalaze na našim stolovima
5 najzdravijih narezaka za sendviče i slično
Rečenice koje vaša frizerka ne želi čuti
IZBJEGNITE IH
Šest rečenica koje vaša frizerka ne želi čuti kada dođete na frizuru
Franka Batelić u hlačama na crtu i robusnim gležnjačama 2025.
Robustan model
Gležnjače Franke Batelić odličan su izbor za jesen, a nositi se mogu s minicama i hlačama na crtu
sve
Željeznička stanica usred stambene zgrade: Pogledajte kako vlak prolazi između šestog i osmog kata
Uzbudljivo!
Željeznička stanica usred stambene zgrade: Pogledajte kako vlak prolazi između šestog i osmog kata
Tko je sin Halida Bešlića, Dino Bešlić?
''Djelujem iz sjene...''
Tko je sin jedinac Halida Bešlića? Zadesila ga je slična sudbina kao i oca
Natpis iz Zagreba nasmijao gledatelje iz cijele regije, svi su imali slična iskustva
Mislim, stvarno…
Natpis iz Zagreba nasmijao gledatelje iz cijele regije, svi su imali slična iskustva
Weekend Food Festival - 12
Poslastica u proljeće

Weekend Food Festival predstavio koncept koji spaja autohtonu Istru i globalne trendove

“Eat Local, Think Global” nije samo filozofija festivala – to je način na koji promišljamo hranu, povezujući najbolje iz lokalne baštine s inovacijama i suvremenim tehnikama. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close