Otkako je krenuo u travnju, PLACe Market udiše život "trbuhu Zagreba" i donosi novu energiju u zagrebački centar. Druženje uz domaći street food održava se na Dolcu od šest sati poslijepodne svaki sunčani petak. Vrsni chefovi na tržnici neumorno kuhaju i donose nove specijalitete. 

Ponuda petkom zaista je raznolika – od tjestenine u parmezanu, panuozzo sendviča s porchettom i oradom u savuru do graha, bučnice, soparnika i štrukli. Ljubiteljima morskih okusa mogle bi se svidjeti dagnje na buzaru ili srdele na grillu, a bit će tu i odležanih steakova, pašticade, skradinskog rižota, paelle, sushija, kao i slatkiša: carskog drobljenca, knedli i međimurske gibanice.

Chef Marin Rendić iz Bistroa Apetit by Marin Rendić pripremit će specijalitet za šmekere: suckling pig, mliječne praščiće čije je meso hrskavo poput pločice karamele, a meso samo pada s kosti. 

"Chef Rendić praščića će napraviti na svoj signature način, a obzirom na to da je količina ograničena, sigurni smo kako će ovaj specijalitet brzo nestati iz ponude.

Ali nije to jedini novitet, Broom 44 i chef Igor Gudac radit će tramezzin sa svinjetinom te flat bread sa cvjetačom, chef Christian Misirača za Nautic club pojodu uz svoje tradicionalne fritule s janjetinom na kremi od graška, ovaj put pripremati će i oslić uz krumpir salatu, a Vinkl uz svoju ponudu uz puricu s mlincima, uvodi i sarme.

Svi ovi već samo nabrojani specijaliteti sigurno su učinili da ste gladni, a mi vam samo možemo reći – petkom jedemo na placu! Vidimo se na Dolcu!", pozivaju vas domaćini PLACe Marketa. 

Novi život "placa": Zboravite na lignje u uredu, petkom se jede na Dolcu Place Market Zagreb - 12 Place Market Zagreb - 11 Place Market Zagreb - 10 +10 Place Market Zagreb - 9

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju