Na listi 50 Top Pizza Europe, odnosno popisu najboljih pizzerija u Europi koji ne uključuje Italiju, zagrebački Franko's ove je godine ušao među 15 najboljih.

"Zagreb je posljednjih godina postao grad u kojem dobra pizza ima značajno mjesto na domaćoj kulinarskoj sceni, ponajviše zahvaljujući Franko's Pizza & Baru", pišu 50 Top Pizza Europe, hvaleći Franko's kao elegantno mjesto na kojem se mogu pojesti pizze od iznimno kvalitetnih sastojaka.

Oduševio ih je Pulled Pork calzone, kao i klasična Margherita. Svidjelo im se i to što se uz pizzu mogu popiti vina s pomno osmišljene karte pića po poštenim cijenama. Navode i kako su cijene prosječne za grad. Ondje ćete Margheritu platiti 10 eura, a Pulled Pork (žuta rajčica, mozzarella di Bufalla, trgana svinjetina, karamelizirane lučice, cherry rajčice) je 14,50 eura.

"Franko's je obvezna stanica za ljubitelje pizze ako ste u Zagrebu", piše 50 Top Pizza Europe, a cijeli popis najboljih pizzerija možete provjeriti ovdje.

TOP 15 pizzerija u Europi

  1. Napoli On The Road, London
  2. Sartoria Panatieri, Barcelona
  3. Via Toledo Enopizzeria, Beč
  4. 50 Kalò, London
  5. Baldoria, Madrid
  6. Pizza Zulu, Fürth
  7. IMperfetto, Puteaux
  8. NNea, Amsterdam
  9. La Balmesina, Barcelona
  10. Fratelli Figurato, Madrid
  11. La Pizza È Bella, Antwerpen
  12. Forno D’Oro, Lisabon
  13. Surt, Kopenhagen
  14. Franko’s Pizza & Bar, Zagreb
  15. Little Pyg, Dublin

Zagrebački, pašticada, kremšnite: 7 recepata koji dokazuju da se doma kuha najbolje Punjene paprike Šparoge s kuhanim jajima Samoborske kremšnite +2 Soparnik/Ilustracija

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju