Rajska plaža u Loparu još jednom je okupila posjetitelje i umjetnike tijekom 13. Međunarodnog festivala skulptura u pijesku, koji se održao od 2. do 5. srpnja. Tema "Gospodari plaže" inspirirala je jedanaest umjetnika iz cijelog svijeta da stvore zadivljujuće skulpture koje su privukle brojne posjetitelje.

Najbolje skulpture 

Pobjedu je odnijela skulptura “Bilbodom”, koju su zajednički oblikovali umjetnici Vanja Vrbanec, Dražen Vrbanec i Adrian Vrbanec. Drugo mjesto pripalo je skulpturi „Argonauti“ Petra Popijača i Dominika Budića, a broncu je zavrijedila „1973“ Nikole Vudraga i Andrije Vuradina.

Bilbodom Bilbodom (Foto: Petar Lupić)

U izboru za najbolju fotografiju pobjedu je odnijela fotografija Domagoja Barića ''Pješčana svjetlost''. Drugo mjesto osvojila je fotografija Dražena Kaspreka ''Pješčana vratašca'', dok je treće mjesto osvojila fotografija Darka Tršinara ''Šešir u pijesku''.

"Rajska plaža ponovno je postala žarište kreativnosti i umjetnosti. Ovogodišnji festival s temom 'Gospodari plaže' privukao je nevjerojatne talente iz cijelog svijeta. Posjetitelji su mogli uživati u zadivljujućim skulpturama, ali i brojnim dodatnim aktivnostima. Ponosni smo što je Lopar još jednom pokazao svoju sposobnost da spoji prirodne ljepote i ljudsku kreativnost u jednu sjajnu turističku priču. Zahvaljujemo svim sudionicima i posjetiteljima na još jednom uspješnom izdanju međunarodnog Festivala skulptura u pijesku", izjavio je Marin Mušćo, direktor Turističke zajednice Općine Lopar.

Argonauti Argonauti (Foto: Petar Lupić)

Ovogodišnji festival uključivao je i radionice, demonstracije uživo te interaktivne sesije s umjetnicima, pružajući posjetiteljima priliku da nauče više o samom procesu stvaranja skulptura u pijesku. Lopar je još jednom dokazao da je jedno od najatraktivnijih mjesta za ljubitelje umjetnosti i prirode, a Rajska plaža savršeno okruženje za ovakvu manifestaciju.

Festival skulptura u pijesku samo je početak ljetnih atrakcija u Loparu ove sezone. Posjetitelje očekuje niz manifestacija poput Ribarske fešte, Paradise Kids Festivala, Loparske noći, Male Gospe i mnogih drugih.

"Ovo moraš probati": 10+ hrvatskih specijaliteta koje treba pojesti (najmanje) jednom u životu Sarma Punjene paprike - 4 Punjene paprike - 3 +8 Čvarci

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju