Luka Veić (19) iz okolice Splita novi je hrvatski MasterChef i najmlađi kandidat do sada koji će kući ponijeti vrijedne nagrade, ali i nezaboravne uspomene. Iskren, marljiv i samozatajan Luka obožavatelje je pridobio od početka, a ovih se dana njegovoj pobjedi najglasnije vesele stanovnici Neorića, malog mjesta u zaleđu Splita. Lukin djed je bio veliki gurman i želja mu je bila da sinu ostavi mesnicu, a da s Lukom i njegovom mamom, koja je kuharica, otvori obiteljski restoran.

Djed je nažalost preminuo prije nego što su uspjeli realizirati tu ideju, no Luka nije odustao od ljubavi prema kuhanju. Povodom pobjede, pitali smo Luku o dojmovima i daljnjim planovima, ali i naveli ga da se prisjeti svojih kulinarskih početaka – kao i prvog jela koje je uopće skuhao u životu, te onog koje mu nije uspjelo.

MasterChef - 14 MasterChef - 14 (Foto: Nova TV)

"Moje prvo jelo je kolač sa jagodama i keksom koji sam napravio s 12 godina. A ono koje mi nije uspjelo su palačinke – jer su se lijepile za tavu", prisjeća se Luka, kojeg su prijatelji dugo nagovarali da se prijavi na MasterChef, sve dok se i sam nije odlučio na taj potez.

"Prijavio sam se za MasterChef kako bih proširio svoje znanje i napredovao. S vremenom, kako je show tekao, vjerovao sam da mogu doci do finala“, otkriva Luka i dodaje kako će najviše pamtiti ekipu i trenutak proglašenja pobjednika.

"Najviše me pogodio izlazak Meri Goldašić, zato što sam vjerovao da može doći puno dalje, ali zbog obitelji bilo joj je teško i morala je izaći“, priča nam novi MasterChef kojeg smo pitali bi li volio surađivati s nekim od chefova koje je upoznao u showu, kao i čije mu se gostovanje najviše svidjelo.

"Volio bih surađivati s Melkiorom i Stipom jer mislim da bi se složili - imamo dosta slične poglede na kuhinju. Najviše mi se svidjelo gostovanje Tee Mamut jer je kuhala jako smireno i s puno pozitive pomogla kandidatima u stres-testu. Imam veliku želju za daljnjim učenjem i napredovanjem te ostvariti nešto za sebe. Jedan dio nagrade ću potrošiti na putovanje u Afriku, a drugi dio će ostati za jedan od mojih projekata“, kaže Luka.

Zanimalo nas je i što mu je bilo najteže u natjecanju te ima li nešto što bi volio da je napravio drukčije.

MasterChef - 12 MasterChef - 12 (Foto: Nova TV)

"Najviše stresa u natjecanju su mi izazivala jela koja nisu bila savršena, odnosno onakva kakvim sam ih zamislio. Baš kao i odvojenost od obitelji i prijatelja. A najteži zadatak mi je bilo kuhanje u paru s Matejom, kada smo bili zavezani pregačama. Da se ponovno prijavim ne bih promijenio ništa, samo bih volio da sam bio malo opušteniji.“

Luku smo pitali i na koji način mu je MasterChef promijenio život, te što bi poručio budućim kandidatima.

"Natjecanje mi je definitivno promijenio život, naučio sam dosta o sebi i upoznao ljude za cijeli život. Budućim kandidatima bih savjetovao da budu svoji, da strah zamijene sigurnošću i da uživaju u svakom trenutku - jer je MasterChef jedna ogromna životna prilika“.

Hrana koju chefovi ne naručuju u restoranu: "Dva puta razmislite prije nego što naručite desert ili dnevnu juhu" Restoran - 3 Restoran - 2 Restoran - 1 +0 Desert

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju