Dobre vijesti stižu nam iz radionice tima koji osmišljava najbolje avanture diljem svijeta. Highlander Medvednica vraća se ove godine, i to u promijenjenom terminu, koji će obuhvatiti period kada Zagrebačka gora blista u punom sjaju.

I dok se prošle godine ova pustolovina održala krajem listopada, što je mnogima probudilo skepsu zbog mogućih niskih temperatura (što se na kraju nije pokazalo točnim), sada će najhrabriji planinari i zaljubljenici u prirodu kroz nepregledne šume Medvednice svoju avanturu i bijeg od gradske vreve tražiti od 2. do 4 lipnja. Slobodno možemo reći u idealno vrijeme, kada priroda pokazuje svoju punu ljepotu.

Iako je vrijeme u planinama nepredvidljivo, što ovom događanju daje dodatnu dozu avanturizma, vjerujemo kako će se svim sudionicima ove godine biti puno lakše pripremiti za izazove koje Highlander Medvednica donosi.

Tako blizu, a tako daleko: Pustolovina na Medvednici na kojoj odmah zaboraviš na sve "gradske" brige Highlander Medvednica - 3 Highlander Medvednica - 16 Highlander Medvednica - 17 +24 Highlander Medvednica - 9

Za one koji nisu upoznati s Highlander avanturama, ukratko možemo objasniti da se radi o planinarskom događaju na kojem dva, tri ili pet dana (ovisno o formatu i duljini staze, a i vašim sposobnostima i željom za boravkom u prirodi) sudionici sa šatorima, opremom za spavanje i hranom planinare na nekim od najljepših prirodnih kreacija diljem svijeta i uz dobro društvo postaju dio velike zajednice koja nastoji samoodrživo, uz malu pomoć organizatora, uživati u prirodi i završiti zadanu dionicu.

Važno je kazati kako se ne radi o utrci, već o ideji da se vratimo prirodi na način da cijelu svoju „kuću“ i potrebne stvari za život nosimo na svojim leđima kako bismo shvatili koliko nam malo treba u „stvarnom“ životu.

Priča s Durmitora: Veličanstvena planina u susjedstvu na kojoj se čini kako uvijek idete prema gore Highlander Montenegro - 41 Highlander Montenegro - 62 Highlander Montenegro - 24 +46 Highlander Montenegro - 33

Highlander Medvednica spada u srednji format, Highlander Pegasus, na kojem je predviđeno da oko 50 kilometara prohodate u tri dana. Malo spremniji mogu to i skratiti, ali preporuka je da se krećete stazom koju su predložili organizatori i da iako ste i u boljoj formi, malo usporite i iskoristite vrijeme za uživanje u prirodi.

Ekipa punkufera dosad je sudjelovala na šest Highlander avantura (Velebit, Stara planina, Durmitor, Medvednica) i možemo kazati kako je svaka posebna na svoj način. Jedina je konstanta odlično društvo i zajednica se koja brine za svakog svog starog i novog člana. Ako i nemate hiking buddyja, vjerujte nam, odvažite se krenuti sami, već s prvim koracima steći ćete nove prijatelje.

Prijave za Highlander Medvednicu su otvorene, kao i za Highlander Velebit i druge zemlje, a sve ih možete istražiti ovdje.

Vidimo se!

5 dana u nestvarnoj prirodi Velebita: Avantura s ruksakom i šatorom u posljednjoj europskoj divljini Highlander Velebit Highlander Velebit Highlander Velebit +24 Highlander Velebit
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju