Rajsku plažu u Loparu na otoku Rabu uljepšale su spektakularne kreacije od loparskog pijeska na 12. izdanju Festivala skulptura u pijesku. Za remek-djela zaslužni su umjetnici iz Hrvatske i inozemstva, a pobjedu je odnijela skulptura “Kraken” koju su zajednički oblikovali umjetnici Valentina Rašan i Maksimilijan Vučinović. Drugo mjesto pripalo je skulpturi „Bepo“ Roberte Mikelić i Noe Ružića-Stasiowa, dok je broncu zavrijedila „Sirena“ Augusta Popijača.

Osim natjecanja u izradi skulptura, Festival je obilježilo i natjecanje u stvaranju najljepše fotografije skulptura. Među nagrađenim autorima fotografija prvo je mjesto zauzela Marija Kordić s fotografijom „Sandy Octopuss“, drugo mjesto s fotografijom „Work in progress“ osvojio je Dražen Kasprek, a treći je bio Franko Benić s fotografijom „Little Helpers“. Prekrasne skulpture s Rajske plaže i ovoga puta oduševile su sve prisutne, dok su svi ostali mogli uživati u predivnim snimkama iz zraka koje su pokazale grandioznost morskih čudovišta napravljenih od pijeska.

“Umjetnici nisu imali nimalo lagan zadatak, ali su nas oduševili svojim pješčanim kreacijama koje su za sve okupljene bile prava atrakcija. Radi se o doista vrijednoj umjetničkoj, ali i turističkoj manifestaciji koja predstavlja sjajnu promociju Lopara kao poželjne jadranske destinacije. Festival skulptura u pijesku jedno je od glavnih događanja koje privlači veliki broj ljudi u Lopar i koji ovdje ostaju uživati i nakon što Festival završi”, poručio je zamjenik direktora Turističke zajednice Općine Lopar Ivan Pičuljan.

Idejni začetnik ove jedinstvene manifestacije je akademski slikar i profesor Zlatko Kauzlarić Atač, dok je umjetnička voditeljica festivala akademska kiparica Paula Banić. Nakon Festivala skulptura u pijesku zabavi nije kraj - posjetitelji koji ovog ljeta odluče posjetiti Lopar mogu uživati u Ribarskoj fešti, popularnom Paradise Kids Festivalu te poznatoj Loparskoj noći.

Kupanje na Križnici: Egzotika na jedinom naseljenom riječnom otoku u Hrvatskoj do kojeg se stiže skelom ili visećim mostom Drava Dvorac Janković Geo-info centar Voćin +4 Jahanje na Višnjici

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju