Jedna od najljepših hrvatskih plaža, Rajska plaža u Loparu na otoku Rabu ove godine bit će domaćin 12. po redu Festivala skulptura u pijesku. Festival će se održati od 27. do 30. lipnja, a okupit će domaće i svjetske umjetnike koji će raditi skulpture na temu morskih čudovišta.

Programski dio festivala sadrži dva dijela - natjecanje u izradi najljepše skulpture od pijeska i natjecanje za najbolju fotografiju pješčane skulpture. Za izradu skulptura hrvatski i inozemni umjetnici koriste jedino pijesak i vodu. Po završetku Festivala pijesak s loparske Rajske plaže vraća se u početno stanje, a skulpture ostaju zabilježene na fotografijama kao trajna uspomena na ovo događanje.

Dodatnu čar Festivalu daje nagrađivanje najboljih skulptura i fotografija, a u čijem izboru sudjeluju umjetnici, stanovnici i turisti otoka.

Otok Rab idealna je destinacija za održavanje ovog festivala s obzirom da broji čak 30 pješčanih plaža. Idejni začetnik manifestacije koja se tradicionalno održava od 2012. godine je akademski slikar i profesor Zlatko Kauzlarić Atač, dok je umjetnička voditeljica festivala akademska kiparica Paula Banić.

Festival skulptura u pijesku zajednički organiziraju Turistička zajednica Općine Lopar i Akademija likovnih umjetnosti iz Zagreba. Za sve zainteresirane posjetitelje i ljubitelje umjetnosti u pijesku ulaz je besplatan.

Asian Street Food: Kućice koje vrijedi obići na novom festivalu u Zagrebu Asian Street Food Festival - 1 Asian Street Food Festival - 2 Asian Street Food Festival - 3 +21 Asian Street Food Festival - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju