Tri tu PR PR (Foto: PR) rističke zajednice – Crikvenice, Novog Vinodolskog i Vinodolske općine – udružile su se oko zajedničkog cilja – promocije Crikveničko-vinodolske rivijere kroz eno – gastro ponudu i vrhunsku namirnicu po kojoj je ovo područje posebno – škamp.

U trendu Pirjane tikvice Uz meso i ribu Najfinije pirjane tikvice: Recept za sjajan prilog gotov za 10 do 15 minuta Suhomesnati proizvodi Skraćuju život Stručnjak za dugovječnost otkrio: Nemojte jesti ovih 5 "otrovnih" vrsta hrane Tekućina iz konzerve slanutka ili graha zove se aquafaba Važno pitanje Treba li ispirati tekućinu iz konzerve graha ili slanutka?

PR PR (Foto: PR)

 

Festival škampa će se ove godine održati kao pilot projekt u lipnju.

Od 6. do 15. lipnja ugostiteljski objekti na području Crikveničko – vinodolske rivijere osmislili su posebne menije s jelima od škampa kako bi dodatno istaknuli ovu veoma kvalitetu i vrijednu namirnicu u kojoj će moći uživati svi posjetitelji Rivijere. Objekti koji sudjeluju u ovom projektu su: restorani hotela Marina i Miramare, restorani Dida, Burin, Lemoon (hotel Esplanade), Argo, konobe Navigare i Lucija, pizzeria Nava te gostiona Danica.
Ovogodišnjim pilot projektom će se ujedno najaviti manifestacija Festival škampa koja će se održati u proljeće 2026. godine u punom sjaju kao novi gastro – turistički proizvod, upravo u godini kada je Kvarner nositelj titule Europske prijestolnice gastronomije.

PR PR (Foto: PR)

Zašto baš škamp? Zato jer je vrhunski morski specijalitet i simbol je našeg kraja, posebno Vinodolskog kanala, gdje obitavaju škampi veći i ukusniji od onih u otvorenom moru zbog vrste tla, temperature mora te velikog broja izvora, odnosno kombinacije bočate i morske vode.

PR PR (Foto: PR)

Koncept Festivala škampa osmišljen je tako da od sljedeće godine povezuje gastronomiju, kulturu, tradiciju, edukaciju i zabavu te stvara jedinstven doživljaj za sve posjetitelje.
Gurmani, ne propustite pozitivno iznenaditi svoje okusne pupoljke, ali i uživati svim osjetilima uz plavo more i zeleno zaleđe.

PR PR (Foto: PR)