Nije nikome lako za vrijeme ove koronakrize, ali jadni hedonisti našli su se na velikom udaru. Sve ideje i trenuci žudnje za određenom hranom i okusima padaju u vodu istog trena jer #ostajemodoma i ne možemo skoknuti u bilo kojem trenutku do trgovine i "nahraniti" svoju hedonističku dušu.

Ali kako teški trenuci uvijek donesu i dobre stvari, tako su na površinu isplivali brojni mali proizvođači preukusnog voća i povrća, čiji dostavni kamioni bez stajanja po cijeloj Hrvatskoj uveseljavaju odgovorne, koji strpljivo stoje doma i čekaju slasne pakete.

Već smo pisali o vrgoračkoj "zelenoj tržnici" preko koje se može doći do domaćeg voća i povrća i mobilnoj aplikaciji Kupuj domaće, koja je rezultat projekta Misli globalno, kupuj lokalno. Da vam ništa ne nedostaje, pobrinut će se ekipa koja vam može dostaviti poklone, kruh ili pivo, a mi vam donosimo popis svih onih koje smo uspjeli pronaći i koji vam mogu dostaviti svoje proizvode do vrata. Ako se i vi bavite istim poslom, slobodno šibnite mail na punkufer@novatv.hr i odmah ćemo vas uvrstiti na ovaj popis.

uZagorju.com povezuje zagorske OPG-ove s kupcima. Na njihovim stranicama možete pronaći popis proizvođača koji prodaju raznovrsne namirnice, od smrznutih zagorskih štrukli, domaćih purica ili patki te dugih mesnih proizvoda, pa sve do svježeg povrća i voća.

Đurina hiža - distribucija vlastitih mesnih i vinskih delikatesa, koje dostavljaju u pet hrvatskih gradova (Zagreb, Varaždin, Koprivnica, Ludbreg, Čakovec).

Plac.hr - besplatna dostava za narudžbe iznad 350 kn, 40 kuna za ispod navedenog iznosa. Dostavljaju u Zagrebu.

Voćarna.hr - dostave vrše isključivo na području Črnomerca, Donjeg grada, Gornjeg grada-Medveščak, Maksimira (do Petrove), Novog Zagreba, Peščenice, Vrapča, Stenjevca, Španskog, Prečkog, Jaruna, Trešnjevke, Trnja.

Okusi Hrvatske - dostava za Zagreb, proizvodi OPG-ova.

Fino.hr - dostava za cijelu Hrvatsku.

Greencajg - dostavljaju u cijeloj Hrvatskoj, najkasnije idući radni dan, a dostava je besplatna iznad 299 kuna.

Tvornica Zdrave Hrane - više od 3000 zdravih i organskih proizvoda, dostava u cijeloj zemlji.

Finoteka - dostava domaće hrane po cijeloj Hrvatskoj. Besplatna dostava za narudžbe iznad 350 kuna.

Uberi ovo - namirnice iz vrta na vrata na području Rijeke, ali dostavljaju po cijeloj zemlji.

eCeker - stranica na kojoj možete naručiti domaće namirnice od 100 proizvođača iz Slavonije i Baranje. Dostavljaju na području Osijeka i Zagreba.

Annapurna - prirodna, veganska prehrana koju dostavljaju po cijeloj zemlji, unutar 3 radna dana.

BIO&BIO - organski proizvodi koje dostavljaju bilo gdje u Hrvatskoj unutar 3 radna dana. Za narudžbe više od 200 kuna dostava je besplatna.

Gastro ribarnice Brač - dostava svježe i smrznute ribe, voća, povrća i ostalih namirnica. Dostava za područje Splita te za područje od Solina do Kaštela (zaključno s Kaštel Štafilićem) i od Stobreča do Dugog Rata (zaključno s Dugim Ratom).

MM Kantina - plodovi mora i meso. Besplatna dostava za područje Zagreba.

Ribarnica Svježa Riba - besplatna dostava svježe ribe na području Zagreba.

Santoku trgovina - kvalitetno svježe i marinirano meso. Samo za područje Zagreba, dostava besplatna iznad 250 kuna. Dostava idući radni dan.

Gastro Branimir - velik izbor vrhunskih namirnica za Zagrebačku županiju. Dostava besplatna za narudžbe iznad 300 kuna.

Burza hrane - razni dobavljači i brojni artikli za područje cijele Hrvatske.

Mali plac - dostava hrane malih proizvođača na području Zagreba.

Autentika - volim domaće - Facebook grupa na kojoj možete pronaći kontakte OPG-ova i drugih proizvođača hrane. 

Ako trebate i piće ili ploče

Pločnik - dostava pića i ploča na užem centru Zagreba i minimalna narudžba 150 kuna.

Enozoik - Dostavljaju i ako ste naručili samo jednu bocu, a akcijama podržavaju i "male domaće vinare" s izvrsnim vinima pa bacite oko na njihovu stranicu. Dostava je besplatna na području Grada Zagreba u roku 24 sata, a ako je uplata vidljiva do 12 sati pošiljka se otprema isti dan. U ostatak Hrvatske dostavljaju besplatno ako je vrijednost narudžbe veća od 300 kuna, a za manje pošiljke se plaća 30 kuna.

Vivat Fina vina - Na području Zagreba, Rijeke i Splita Vivat dostavlja najmanje 6 boca vina po cijeni od 20 kn. Za narudžbe iznad 500 kn dostava se ne naplaćuje. Izvan ovih područja dostavljaju putem cargo i paketnih logističara uz naplatu troška dostave 40 kn za kupnje do 500 kn vrijednosti, a iznad tog iznosa, bez naplate.

The Wine and More - Dostava domaćih i stranih vina i craft piva po cijeloj Hrvatskoj unutar 24 sata. Besplatna dostava iznad 350 kuna.

Vinoteka Vintessa - Butelje dostavlja po cijeloj Hrvatskoj, a na neka vina imaju akciju 5+1 gratis. Dostava je besplatna. 

Pivovara Medvedgrad - Piva iz vlastite proizvodnje na području Zagreba. Dostavlja se isti dan, za narudžbe prije 18 sati. Dostava besplatna iznad 80 kuna

Pulfer Brewery - Izbor domaćih craft piva koje dostavljaju po Zagrebu. Minimalna narudžba je 20 piva.

Zmajska pivovara - pivo iz vlastite proizvodnje dostavljaju u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku. Dostava je besplatna.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju