Na internetskoj stranici kupujdomace.hr možete pronaći informacije o 450 vrgoračkih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i proizvodima koje trenutačno nude. Na toj digitalnoj tržnici na raspolaganju je sve od povrća i voća poput krumpira, češnjaka, jabuka i grožđa do pekmeza, meda i vina.

Osnovna je ideja građanima Hrvatske ponuditi kontakte proizvođača domaćih proizvoda te im tako omogućiti kupovinu željenih proizvoda. Ovo je posebno značajno u vrijeme pandemije koronavirusom, kada su tržnice diljem zemlje – zatvorene.

Češnjak Hrana i piće 3 razloga zašto je bolje kupiti domaći češnjak

Grad Vrgorac pozvao je sve poljoprivrednike s područja grada da dostave podatke o raspoloživim količinama proizvoda kako bi korisnici bili detaljnije upoznati s robom koja im se nudi.

Osim stranice napravljene je i mobilna aplikacija Kupuj domaće, koja je rezultat projekta Misli globalno, kupuj lokalno, a koji je osmišljen kako bi se potaknula prodaja poljoprivrednih proizvoda lokalnih proizvođača na prostoru cijele države.

Jabuke Hrana i piće Greška koju svi radimo kad jedemo voće

Domaću hranu možete naručiti i preko web-trgovine eceker.hr koja nudi i mesne te mliječne proizvode, jaja, sokove, čajeve, ulja i pekarske proizvode.

Narudžbe i dostave svježeg voća i povrća moguće su i preko nekih Facebook grupa kao što su  Mali vrt, Online tržnica Vukovarsko-srijemske županije ili pak Svježe i domaće s virovitičke tržnice.

Ministrica poljoprivrede Marjia Vučković najavila je i da se priprema posebna online platforma za kumice i trgovce s placa.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju