Do kraja kolovoza na livadi ispred Mrežničke kuće u Donjem Zvečaju nedaleko od Duge Rese održava se Dnevni boravak na Mrežnici.

Riječ je o turističkoj manifestaciji u sklopu Dnevnog boravka na rijeci koja nudi bogatu gastronomsku ponudu, zabavne aktivnosti poput vožnje kajakom te opuštanje s prijateljima na jedinstvenim lokacijama.

Dnevni boravak na Mrežnici idealna je oaza mira do koje je potrebno manje od sat vremena vožnje automobilom iz Zagreba te dvadesetak minuta iz Karlovca.

Dnevni boravak na rijeci - 1 Aktualno Dnevni boravak na rijeci: Sjajna ideja za izlet i druženje na otvorenom samo 45 minuta od Zagreba

Mnogi su ovoga ljeta odlučili posjetiti Dnevni boravak na Mrežnici kako bi uživali u sjajnim okusima svjetske gastronomije.

Na jelovniku se nalazi losos mariniran s koprom, limunom i soli na podlozi od lisnate salate s dresingom od gorušice i meda, beyond burger i burger s odležanom black angus junetinom, sporo pečena trgana svinjska plećka, pad thai, burrito, nachosi, trgana svinjetina u bao bunsima, som u pivskom tijestu, noodlesi od skute u umaku od vanilije s potpisom chefice Ivane Vukmanić.

Pohani sladoled s umakom od šumskog voća Pohani sladoled s umakom od šumskog voća (Foto: PR)

Veliki hit među posjetiteljima je i čips od šarana. Iako izgledom podsjeća na pržene krumpiriće, riječ je zapravo o tankim kriškama očišćene i isfiletirane ribe debljine oko 2 milimetra koje se uvaljaju u kukuruzno brašno, a potom prže u dubokom ulju. Cijena porcije je 40 kuna.

Štrudla s ozaljskog dvora od gljiva, buče, špeka i đumbira Hrana i piće Slana štrudla sa špekom: Hit-jelo koje treba probati ovoga ljeta na Kupi

Posjetitelji se rado slade i sladoledom od vanilije koji se zamrzne, a potom panira nekoliko puta u mješavini keksa s maslacem i jajetom prije nego što se isprži u dubokom ulju te posluži s umakom od šumskog voća. Cijena pohanog sladoleda je 25 kuna.

Uz specijalitete svjetske gastronomije u Dnevnom boravku na Mrežnici nudi se i posebna karta koktela koji se savršeno sljubljuju s hranom te s ljetnim ugođajem.

Više o hrani, radnom vremenu i programu Dnevnog boravka na Mrežnici pratite na službenim stranicama manifestacije.

Pad Thai Pad Thai (Foto: PR)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju