Park Ribnjak zasigurno je jedna od najljepših pozornica u Hrvatskoj, pod čijim će krošnjama brojni posjetitelji i ove godine moći pobjeći od gradske gužve i poslovnih obveza, te zaklon potražiti uz zanimljive ritmove i vrhunske glazbenike – od perspektivnih bendova, do regionalnih i svjetskih zvijezda.

Među njima je i Adam Ben Ezra, izraelski multiinstrumentalist, koji svakim nastupom publiku baca u delirij i oduševljava glazbene kritičare. Adamu Benu Ezri, koji će nastupiti sa svojim najvećim hitovima, život se promijenio u tinejdžerskoj dobi, kada je upoznao kontrabas, s kojim je dosad nastupio na brojnim svjetskim pozornicama.

„Crossover je miješanje različitih glazbenih stilova u smislenu cjelinu, za svakoga ponešto – od jazza, funka, soula i rocka do world glazbe, gipsy swinga i hip hopa. Miješajući žanrove, ujedinjujemo izvođače i kulture iz svih krajeva svijeta. Prošlih godina su tako, uz domaće, s nama bili izuzetni umjetnici iz Mađarske, Austrije, Engleske, Njemačke, Italije, Kosova, Mađarske, Portugala, Srbije, ali i s afričkog kontinenta“, ističe glazbeni urednik festivala, Marin Levaj, te dodaje kako će i ove godine nastupiti perspektivni bendovi za koje glazbeni kritičari i publika kažu da njihovo vrijeme „tek dolazi“.

Prvoga dana, u četvrtak, 4. srpnja, nastupit će hrvatsko-talijanski kvartet saksofona uz jazz bubnjara – Techno Vikings. U petak nastupa zagrebački trojac Sfumato i bend Dementronemes, u subotu Helado Infinito, čileansko-argentinski duo kojeg su u ožujku 2016. godine osnovali Loreta Neira (Čile) i Victor Borgert (Argentina) te talijanski trio na bubnjevima i saksofonima – Brass to House. Festival u nedjelju, 7. srpnja zatvaraju hrvatski bend Porto Morto, te veliki koncert Adama Bena Ezre.

Uz glazbeni program, koji će od četvrtka, 4. srpnja, do nedjelje, 7. srpnja, počinjati u 17 sati i završavati iza ponoći, Crossover će i ove godine biti mjesto pravog ljetnog gastro-osvježenja na nekoliko festivalskih kućica.

Festival organizira Katapult promocija, a održava se uz potporu Turističke zajednice Grada Zagreba.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju