Jedinstveni slatkovodni akvarij Aquatika smješten na obali rijeke Korane u Karlovcu, a udaljen samo pola sata vožnje od Zagreba, petu će godišnjicu svog postojanja posvetiti važnosti očuvanja okoliša.

Jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj čiju je izgradnju sufinancirala Europska unija ispunila je sve zadane ciljeve projekta, a sada nastavlja informirati javnost o zaštiti okoliša i održivom razvoju kroz petu obljetnicu.

Biotopski akvariji imaju osigurane uvjete kao i u prirodnom staništu Putovanja Kamo za vikend? Jedinstveni akvarij svega 40 minuta od Zagreba koji vrijedi posjetiti

Proslava je započela već 16. listopada predprogramom pod nazivom „Aquatika u gradu“, dok će centralni dio manifestacije trajati od 22. do 24. listopada. Bogat program odvijat će se na više frekventnih lokacija diljem grada Karlovca, a glavna događanja bit će smještena na Akvarijskom trgu i šetnici uz Koranu pretvorenoj u „Rijeku budućnosti“.

Šetnjom kroz „Rijeku budućnosti“ posjetitelji će imat priliku saznati više o povijesti Aquatike i temama održivog razvoja kroz razne programe. Edukativnim programima nastojat će se skrenuti pažnju na okoliš i očuvanje slatkovodnih ekosustava, a odabrana su razna predavanja, predstave, animacije, hologrami, kviz te programi za djecu i cjelokupnu obitelj.

Šibenik - 1 Zanimljivosti Hrvatski pioniri: Gradovi s prvim hotelima, uličnom rasvjetom, tramvajima - i nogometnom loptom...

Važno je naglasiti kako će 22. listopada 2021. ulaz u slatkovodni akvarij biti besplatan, a 23. i 24. listopada ulaznice će biti dostupne po 50 posto sniženim cijenama. Ususret proslavi rođendana, Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac ponudit će posjetiteljima predprogram „Aquatika u gradu“ na više lokacija diljem grada Karlovca.

Od 15. listopada Paviljon Katzler svoj izložbeni prostor pretvorio je u veliki akvarij. Teme izložbe obuhvatit će karlovačke rijeke i njihov riblji fond, a moći će se razgledati sve do 31. listopada. U Gradskom muzeju Karlovac moći će se posjetiti ihtiološka zbirka u sklopu programa „Aquatika u muzeju“.

Kamp Slapić - 5 Putovanja Osvježenje u susjedstvu Zagreba: 5 odličnih kupališta u Karlovačkoj županiji

Svakako valja izdvojiti predavanje „5 do 12” Zorana Vakule koji će posjetitelje upoznati s klimatskim promjenama. Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac poziva sve građane da se upoznaju s riječnim svijetom, a prvih 500 posjetitelja 22. listopada očekuje prigodni poklon.

Kafić zbog kojeg vrijedi stati u Karlovcu: Terasa u hladu, donuts i torta od malih krafni Holy Donut Holy Donut Holy Donut +2 Holy Donut

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju