Ako volite krafne i finu kavu, stvarno nema razloga da ne stanete u Karlovcu. Holy Donut mjesto je na koje se „hodočasti“ po fine domaće donute s maštovitim preljevima i punjenima u kojima je najbolje guštati na lijepoj terasi kojoj ne nedostaje hlada. Mnogi vole ovo mjesto i zbog finog ugođaja – kao da ste kod kuće, ali razlika je u tome što se “suđe samo opere“.

Karlovčanima, kao i onima kojima nije problem potegnuti iz Zagreba, Holy Donut je omiljeno mjesto kad treba smisliti kakav slatkiš za okupljanja i druženja. S raskošnim preljevima, kremama i ukrasima, lijepo složeni u oblik torte mali šareni donuti doista izgledaju primamljivo.

Dnevna ponuda se razlikuje od dana do dana, a za želje se najbolje javiti dan ranije i naručiti. Dobro je znati da se krafne peku oko devet sati, a ovisno o navali druga tura se peče oko podneva te u18 sati za popodnevnu smjenu. Budući da je mjesto zbilja popularno kod krafnoljubaca, donuti lako „planu“.

 Budući da Holy Donut radi dvokratno ne škodi isplanirati put kako ne biste naišli na zatvorena vrata, a valja imati na umu da je mini donute i torte od donuta potrebno je naručiti dan ranije.

U moru najrazličitijih glazura, punjenja i dodataka poput voća, šarenih bombona ili keksa svatko bira po ukusu. Onima koji inače ne jedu slatko karamela bi mogla biti malčice „previše“, ali bi se zato mogli zaljubiti u crnu čokoladu. Naranča je također za svaku preporuku... 

Mi smo po svoju dozu slatkog došli netom prije je Holy Donut otišao na godišnji, ali uskoro ponovno otvaraju svoja vrata. Zaključili smo da krafne imaju fini domaći štih te da im ne nedostaje kremastih dodataka. No dok se nekima sviđa kompaktno i konkretno tijesto, drugi su zavapili da bi ipak malo mekše. 

U svakom slučaju i od jednog donuta se lako zasititi, a cijena od 10 kuna nije pretjerana. Minidonuti su upola jeftiniji, a sezonsko voće i tematski dodaci se dodatno naplaćuju.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju