Rijeke Karlovačke županije svojim zaigranim tokovima i plažama u prirodi nude zabavu i spas od vrućina. Savršene su za jednodnevni izlet svima koji žive u blizini, poput stanovnika Zagreba te roštiljanje, piknik u zelenilu i odmor od asfalta. Najbolje je od svega što nećete morati potrošiti novac na smještaj.   

Otok ljubavi

Od Duge Rese do Mrežničkog Briga nalazi se nekoliko idiličnih kupališta. Na jednoj od najljepših rijeka vapnenačkog krša, bogatoj sedrenim branama, osvježenje u vruće ljetne dane pronađu mnogi kupači. U Belavićima, do kojih stižete starom cestom kroz Dugu Resu, nalazi se otočić usred Mrežnice romantičnog naziva Otok ljubavi. Na tom komadiću raja na zemlji pronaći ćete solidnu ugostiteljsku ponudu, a možete unajmiti i roštilj.

Foginovo

Službeno riječno gradsko kupalište u Karlovcu smjestilo se na rijeci Korani. Osim kupanja nudi boćalište, odbojku na pijesku, viseću kuglanu, sprave za vježbanje i vaterpolsko igralište, a prilagođeno je i osobama s invaliditetom. 

Kamp Slapić

U Mrežničkom Brigu nalazi se kamp za koji ste već zasigurno čuli. Kamp Slapić vjerojatno je najpoznatiji kamp u kontinentalnoj Hrvatskoj, a do tog rajskog mjesta na Mrežnici dolazite drvenim mostom. Idila kupališta u kampu sastoji se od puno slapića i otočića u čijem okruženju možete uživati danima i htjet ćete još.

Kupalište u Ozlju

Na rijeci Kupi u Ozlju moguće je uživati na uređenom gradskom kupalištu ispod HE Munjare. Uz malo skromnije sadržaje poput drvenog splava, igrališta za odbojku, mjesta za presvlačenje, visećih ležaljki, klupa i roštilja...

Kupalište Zvečaj

Kupalište se nalazi odmah nakon izlaska iz mjesta Zvečaj, a posjetitelje privlači ponajviše zbog dobre gastronomske ponude restorana smještenog na obali Mrežnice. Igralište za djecu i slični sadržaji dovoljni su za aktivnosti tijekom cijelog dana, a možete i roštiljati s ekipom.

Osim nabrojenih kupališta u Karlovačkoj se županiji mogu pronaći još brojna mjesta za izlet i kupanje u bistrim i osvježavajućim rijekama Korani, Kupi, Mrežnici i Dobri. Pripremite kupaći, ručnik i meso za roštilj i zaputite se u Karlovačku županiju.

Hercegovačke Plitvice: Nestvarno lijepo kupalište blizu granice s Hrvatskom Kravice Kravice Kravice +0 Kravice

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju