Rijeke Karlovačke županije svojim zaigranim tokovima i plažama u prirodi nude zabavu i spas od vrućina. Savršene su za jednodnevni izlet, roštiljanje, piknik u zelenilu i odmor od asfalta. Najbolje je od svega što nećete morati potrošiti novac na smještaj.   

Otok ljubavi
Od Duge Rese do Mrežničkog Briga nalazi se nekoliko idiličnih kupališta. Na jednoj od najljepših rijeka vapnenačkog krša, bogatoj sedrenim branama, osvježenje u vruće ljetne dane pronađu mnogi kupači. U Belavićima, do kojih stižete starom cestom kroz Dugu Resu, nalazi otočić usred Mrežnice romantičnog naziva Otok ljubavi. Na ovom komadiću raja na zemlji možete pronaći solidnu ugostiteljsku ponudu, a možete unajmiti i roštilj.

Foginovo
Službeno riječno gradsko kupalište u Karlovcu smjestilo se na rijeci Korani. Osim kupanja nudi boćalište, odbojku na pijesku, viseću kuglanu, sprave za vježbanje i vaterpolo igralište, a prilagođeno je i osobama s invaliditetom. Osim mnoštva sadržaja, prepuno je i ljetnih događanja, od kojih se posebno ističe Riječno kino.

Kamp Slapić
U Mrežničkom Brigu nalazi se kamp za koji ste već zasigurno čuli. Kamp Slapić vjerojatno je najpoznatiji kamp u kontinentalnoj Hrvatskoj, a do tog rajskog mjesta na Mrežnici dolazite drvenim mostom. Idila kupališta u kampu sastoji se od puno slapića i otočića u čijem okruženju možete uživati danima i htjet ćete još.

> Idila u Ozlju: Ljetnikovac kraj Kupe za bijeg s ekipom od uzavrelog gradskog asfalta

Kupalište u Ozlju
Na rijeci Kupi u Ozlju moguće je uživati na uređenom gradskom kupalištu ispod HE Munjare. Uz malo skromnije sadržaje poput drvenog splava, igrališta za odbojku, mjesta za presvlačenje, visećih ležaljki, klupa i roštilja, atraktivan su faktor ljetna događanja u Ozlju pod nazivom Ljeto u Ozlju. Razni koncerti, kino, akcije i radionice upotpunit će doživljaj rashlađivanja u prekrasnoj Kupi.

Kupalište Zvečaj
Kupalište se nalazi odmah nakon izlaska iz mjesta Zvečaj, a posjetitelje privlači ponajviše zbog dobre gastronomske ponude restorana smještenog na obali Mrežnice. Igralište za djecu i slični sadržaji dovoljni su za aktivnosti tijekom cijelog dana, a možete i roštiljati s ekipom.

Osim nabrojenih kupališta, u Karlovačkoj se županiji mogu pronaći još brojna mjesta za izlet i kupanje u bistrim i osvježavajućim rijekama Korani, Kupi, Mrežnici i Dobri. Pripremite kupaći, ručnik i meso za roštilj i zaputite se u Karlovačku županiju.

Hercegovačke Plitvice: Hit-kupalište nadomak Međugorja za koje se ulaz plaća tek 38 kuna Kravice Kravice Kravice +0 Kravice