Da život piše romane, a ponekad i bajke pokazuje put koji je prošao natjecatelj Ante Vukadin u MasterChefu. Iako danas drži pobjedničku nagradu u ruci, mladi pobjednik showa nije imao dobar početak. Stjepanovog prezimenjaka neočišćena riblja kost stajala je ispadanja, zbog čega je kao prvi od 23 kandidata napustio MasterChef kuhinju. Povratnik je dobio novu priliku i svojski ju je iskoristio – pobijedio je konkurenciju u pripremi klasičnog umaka holandez i pokazao kako savršeno pripremiti jaja te dogurao do finala.

"Najbitnija stvar koju sam naučio tijekom natjecanja je da se ne treba bojati padova te da treba uvijek u sve ući otvorenog srca, bez straha - i da se upornost isplati. Najviše ću pamtiti ispadanje, jer se iz grešaka nekako najviše nauči“, otkriva Ante i dodaje kako mu je najljepši trenutak u MasterChefu bio nastup u polufinalu i borba s Tinom.

"Zbilja mi je žao što je Tina 'pojelo', ali do tog trenutka osjećao sam ogroman stres i napetost - tako mi nije bilo niti u finalu. Dakako, finale je bilo najljepše. Uživao sam u kuhanju s osmijehom od uha do uha i dobacivanju ljudima na galeriji. Baš sam uživao!“.

A kad je riječ o najgorem trenutku, osim ispadanja Ante će zauvijek pamtiti fijasko s osobuccom.

"Osjetio sam gorčinu i razočaranje. Znao sam da mogu i trebam bolje. Mučilo me to po par dana. Ali i ispadanje je bilo grozno. Bolno. Dosta sam preispitivao samog sebe. Jesam li dovoljno dobar? Mogu li ja to? Ma milijun pitanja, ali mogućnost da se vratim natrag je riješila sve sumnje“, kaže Vukadin. A da mora sve ispočetka, svoj put u showu ne bi puno mijenjao.

MasterChef - 12 MasterChef - 12 (Foto: Nova TV)

"S obzirom na ovo što sam postigao, bilo bi nerazumno reći da bih išta mijenjao, ali kad bih morao nešto promijeniti, bio bi to vlastiti stav. Bio bih puno odlučniji na početku. Ono što je uslijedilo kasnije je bilo u redu. Nažalost, propustio sam neke gostujuće chefove koje sam baš htio upoznati, ali bit će prilike. Od ovih koje sam uspio upoznati istaknuo bih Melkiora. Čovjek zrači karizmom, baš me oduševio. Od ostalih, izdvojit ću chefa Hrvoja Zirojevića, Juraja Klepića i Tibora Valinčića. Sva četvorica su totalno drukčiji, ali su mi svi odlični na svoj način“.

Ante Vukadin se u showu morao suočiti s brojnim izazovima, a najteže će zasigurno još dugo pamtiti.

"Bila su dva baš teška izazova. Prvi je baš polufinalni protiv Tina gdje su nas Melkior i Damir baš izazvali. Bio je to jedini izazov gdje mi je ostala prljava radna jedinica, što puno govori o težini zadatka. A drugi je bio dolazak rodbine - kada mi je sestra slučajno odabrala sastojke iz prethodnog izazova. U kratkom vremenskom periodu osmisliti nešto potpuno drukčije od sastojaka s kojima sam već radio bio je težak zadatak“, kaže Ante koji se prisjetio i kako se uopće odlučio za natjecanje, ali i svojeg prvog jela. Pripremio ga je dok je još bio dijete, a u pomoć mu je uskočila mama.

"Došao sam do trenutka u životu kada sam znao da moram nešto napraviti u vezi kuhanja. Smatrao sam da je MasterChef najbolji korak za ići u tom smjeru, što se pokazalo dobrom odlukom. A prvo jelo koje sam skuhao mi nije uspjelo. Imao sam nekih sedam, osam godina i radio sam kajganu. Stavio sam hladna jaja na hladno ulje. Jaja su popila ulje, a nisam ih ni posolio pa su bila neslana do bola. Još mi je i zagorjelo, ma teški užas. Onda je mama uskočila i objasnila mi da treba prvo zagrijati ulje, koristiti pravu tavu… Od tada ide samo ide na bolje.

Pobjednika smo pitali i kako će mu izgledati život nakon natjecanja – hoće li se nastaviti družiti s kandidatima i izvan MasterChef kuhinje te na koji način će iskoristiti nagradu.

"S većinom kandidata ću se nastaviti družiti. Koliko god na TV-u može izgledati da se natjecatelji ne slažu, u kući se sve izgladi. Dobra smo ekipa i nije sve crno-bijelo kako se ponekad čini. Novac ne planiram pretjerano trošiti, osim na neke sitnice i proslave pobjede. Većina novca će biti uložena u edukaciju - znači ne potrošena nego uložena. Želim se ostvariti kao kuhar, kao chef. Želim pokazati kako MasterChef može napraviti jednako dobre kuhare kao i neka vrhunska kulinarska škola“, kaže Ante i dodaje:

"MasterChef mi je promijenio život iz temelja. Dao mi je tonu mogućnosti koje trebam i planiram iskoristiti. Tako da: stay tuned, dat ću sve od sebe da ovu priliku maksimalno iskoristim“.

MasterChef - 2 MasterChef - 2 (Foto: Nova TV)

A što poručuje budućim kandidatima?

"Budućim kandidatima bih poručio da se ne boje. Nemate se čega bojati! Postavite li si zdravi mindset kamere nećete niti primijetiti. Žiri i ekipa iz produkcije su fenomenalni - svi se odnose s poštovanjem. Samo bez straha i na audicije dođite s rižotom. Za one koji ne znaju, Ivan je radio rižoto na audiciji, Maja je radila rižoto na audiciji, Luka je radio rižoto na audiciji, a evo i ja sam radio rižoto na audiciji. Šalim se naravno, samo hrabro, puno volje i želje, sve što ostvarite je uspjeh“, otkriva Ante Vukadin, pobjednik MasterChefa.

Postoji samo jedan način: Kako savršeno zarolati sarmu? Kako zarolati sarmu? - 4 Kako zarolati sarmu? - 1 Kako zarolati sarmu? - 3 +2 Kako zarolati sarmu? - 5

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju