Ove godine Split priprema uistinu čarobnu i zanimljivu adventsku manifestaciju. Zimski akvarel želi da zaplovimo vremeplovom starih okusa, stihova i igara. Osim toga, ima i nekih novosti. Koje su to novosti i što vas sve očekuje ove godine u gradu podno Marjana, pročitajte u nastavku.

Ništa bez božićnog sajma

Kao i svake godine, središte Adventa bit će veliki božićni sajam na Rivi. Ondje možete prošetati među brojnim kućicama gdje ćete pronaći različite suvenire, darove, božićne ukrase i knjige za najmilije. Ni oni koji ogladne i ožedne neće ostati zakinutih ruku. I ove godine bit će postavljeni štandovi s gastronomskim specijalitetima. Također, ne zaboravite se ugrijati uz čašu kuhanog vina i zabaviti se na glazbenom programu. Na otvorenju će nastupati Gustafi, a narednih dana očekuju vas drugi zanimljivi izvođači poput Vatre i Giuliana. Uživajte u neobičnom spoju mora i božićnog ugođaja.

Otvorenje manifestacije i klizališta

Otvorenje Zimskog akvarela bit će subotu, 30. studenog 2019., u 17:45 paljenjem svijeće na Strossmayerovu perivoju, odnosno Đardinu, kako mu tepaju Splićani, a bit će popraćeno svečanim zvukovima crkvenih zborova, kulturno-umjetničkih društava i nastupom zborova 23. Međunarodnog zborskog festivala CRO PATRIA 2019. Posebna vesela novost, i za starije i one najmlađe, jest otvorenje klizališta u Đardinu. Đardin je ove godine zamišljen kao božićna oaza za djecu, pa će program biti prilagođen djeci, bogat glazbenim nastupima i dramskim predstavama, plesnim nastupima i brojnim darovima.

Zabava za najmlađe

Zabava za najmlađe ne staje u Đardinu. U Marmontovoj ulici organizatori im spremaju druge zanimljive aktivnosti. Na ovogodišnjem splitskom Adventu ovo će biti ulica zaigranosti i prijateljstva. Djeca i odrasli moći će se prisjetiti zaboravljenih igara.

Vraćanje u prošlost

Jeste li ikad htjeli znati kako je Split izgledao u 70-ima i 80-ima? Imat ćete priliku putovati kroz prošlost na Kazališnom trgu, gdje će se upriličiti izložba jednog od najuglednijih splitskih fotografa Feđe Klarića. Posebno iznenađenje pripremit će i orkestar splitskog HNK-a, čijim ćete nastupom uploviti u čaroban svijet glazbe.

Smještaj u veselom božićnom Splitu

Ako vas je sve to ponukalo da ove godine posjetite Advent u Splitu i da pritom odmah ne jurite doma, imamo dobre vijesti za vas. Naletjeli smo na čak tri povoljne ponude Crnog jaja, pa slobodno istražite neku od njih. Tražite li za sebe eleganciju, tada je za vas najbolja ponuda Radisson Blue Resorta. Ako pak želite uživati u eleganciji u samom centru nedaleko od Dioklecijanove palače, za vas je ponuda Plaza Marchi Old Towna. Želite li pak za sebe opuštanje i wellness odmor, za vas je definitivno ponuda Lux Boutique Hotela.

Za što god se odlučite, bezbrižnosti, uživanja i božićnog duha sigurno neće nedostajati. Još k tome ima i mora, kud ćeš bolje? Detaljan program potražite na službenim stranicama Adventa u Splitu.  

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju